11 Mart 2001 22:00

Gazetemizin sahibine ve

   muhabirimize gözaltı

Paylaş
Gazetemizin sahibine ve
   muhabirimize gözaltı
Emeğin Partisi (EMEP) Bahçelievler İlçe Örgütü'nün zamları protesto etmek için yapmak istediği basın açıklaması izleyen Muhabirimiz Savaş Velioğlu ile gazetemizin sahibi Avukat Fevzi Saygılı gözaltına alındı.
Bahçelievler Taşyolu'nda bulunan pazar pazarında dün saat 13.00'te bir araya gelen EMEP'liler, kirizin faturasının halka çıkartılmasını ve zamları protesto eden basın açıklaması yapmak istedi. EMEP'lileri ablukaya alan polis, basın açıklamasına katılmak isteyenleri engelledi. Basın açıklamasının okunmaya başlanmasından kısa bir süre sonra polis, gruba müdahale etti. Gazetemiz sahibi Saygılı ile EMEP Bahçelievler İlçe Başkanı Tuncay Sağıroğlu'nu tartaklayan polis, Saygılı ve Sağıroğlu ile birlikte aralarında Muhabirimiz Velioğlu'nun da bulunuğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Bahçelievler 75. Yıl Polis Karakolu'na götürüldü. Bir grup polis müdahalenin ardından ellerinde copla pazarda dolaşmayı sürdürürken, gözaltına alınan diğer kişilerin isimleri şöyle:
EMEP GYK Üyesi Sinan Ceviz, Özgür Sağıroğlu, Sende Mike, Faruk Terzi, Emre Seyrek, Ayşegül Saltan, Mustafa Öztürk, İlknur İnan, Hatice İnan, Kibar Toprak, Tayfun Terzi ile soyadlarını öğrenemediğimiz Selam ve Recai. Akşam saat 18.00'de muhabirimiz sadece Velioğlu serbest bırakıldı.
ÖNCEKİ HABER

CHP'nin "ulusal" programı küresel çıktı

SONRAKİ HABER

Gazi anmasında gözaltı terörü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...