11 Mart 2001 22:00

CHP'nin "ulusal" programı küresel çıktı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıkladığı ve yirmi iki iktisatçıyla birlikte hazırlanan "Ulusal Çözüm Programı"nda küreselleşmeden yeterince yararlanılması için yapılması gerekenler belirtildi.

Paylaş
CHP'nin "ulusal" programı küresel çıktı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıkladığı ve yirmi iki iktisatçıyla birlikte hazırlanan "Ulusal Çözüm Programı"nda küreselleşmeden yeterince yararlanılması için yapılması gerekenler belirtildi. Önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada özelleştirmelere karşı olmadıklarını ve liberal bir politika izleyeceklerini söyleyen Baykal, dün programı açıklarken de "Hedef Avrupa Birliği" diyerek, küreselleşme olgusundan yeterince yararlanılması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.
Krizin sebepleri açıklanmadı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yirmi iki iktisatçıyla Klassis Otel'de iki gün toplantı yaparak hazırladığı "Ulusal Çözüm Programı"nı dün aynı otelde gazetecilere verilen kahvaltıdan sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal açıkladı. Baykal, açıklamasında ekonomideki çöküşün sebebinin iyi saptanması gerektiğini söyledi fakat bu sebepleri açıklarken hükümetlerin beceriksizlik ve yetersizliklerine vurgu yapmaktan öteye gitmedi. Baykal'ın sunduğu çözüm önerilerinin başlıkları ise şöyle: "Yeni hükümet kendine güven, reel sektöre öncelik işsizliğe önem, yeni bir bütçe istiyoruz, yolsuzlukla mücadele kesintisiz sürmelidir."
Küreselleşmeden yararlanmak için...
Çözüm önerileri arasında dış müdahelelerin olmadığı, bağımsız bir ekonomik program olmayan Baykal, buna rağmen programa neden ulusal dediklerini de "Yeni programın ulusal bir nitelik kazanması için sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hazırlanmalıdır" diyerek açıkladı. Önceki gün otelde toplantılar sürerken kamu bankalarının özelleştirilmesini savunduklarını ve CHP'nin kurultayda aldığı karar doğrultusunda liberal bir politika izleyeceğini söyleyen Baykal, programı açıklarken de hedefi gelir dağılımının eşitlenmesi, enflasyonun düşmesi olarak değil Avrupa Birliği olarak gösterdi. Yeni ulusal ekonomik programın AB'ye uyum programıyla eşgüdüm içinde yürütülmesi gerektiğini söyleyen Baykal, "Küreselleşmeden yararlanmak için ulusal gelişme programı hazırlanmalı" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'SSK'nın özelleştirilmesine

SONRAKİ HABER

Gazetemizin sahibine ve

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...