09 Mart 2001 22:00

Kadınlardan mücadele çağrısı

Emeğin Partisi (EMEP) Bağcılar İlçe Örgütü Kadın Kolları önceki gün düzenlediği etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Paylaş
Kadınlardan mücadele çağrısı
Emeğin Partisi (EMEP) Bağcılar İlçe Örgütü Kadın Kolları önceki gün düzenlediği etkinlikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. İlçe binasında yapılan etkinliğe çoğunluğu kadın olmak üzere yüzü aşkın emekçi katıldı. Etkinlikte EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de bir konuşma yaptı. Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan eğitim emekçisi Selmin Çelik, 8 Mart'ın işçisi sınıfının mücadele günlerinden biri olduğunu söyledi. 8 Mart'ın erkeklere karşı bir gün olmadığını belirten Çelik, eşit koşullarda yaşamak ve emeğin karşılığını almak için kadın ve erkeklerin hayatın her alanında birlikte mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı. Kadının, evde, eğitimde, sağlıkta, çalışma yaşamı gibi bir çok alanda çifte sömürüye ve eşitsizliğe maruz kaldığını belirten Çelik, sorunları yaratan sisteme, sermaye ve IMF'ye karşı birleşilmesi gerektiğini söyledi. Kimya Teknik, Sümerbank, Seka gibi mücadelelerde kadınların ön saflarda mücadele ettiğini hatırlatan Çelik, başarının birlik olmaktan geçtğini söyleyerek, kadınları emeğin platformunda mücadele etmeye çağırdı.
"Ülkenin kaderine el koymalıyız"
Emekçi kadınların mücadele gününü kutlayan EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, kadınların kendilerini erkekler karşısında eşitsiz bırakan sisteme karşı erkeklerle birlikte mücadele etmeleri gerektğini söyledi. IMF, Dünya Bankası gibi emperyalist kuruluşların dayattığı programın çöktüğünü, enflasyonun tutmadığını, özelleştirmenin ihalaye girenlerin kalkınmasına dönüştüğünü, bankaların kendi yöneticileri tarafından soyulduğunu ve ülke sanayisinin içinin boşaltıldığını belirten Tüzel, şimdi de ABD'den getirilen Derviş'in kurtarıcı olarak ilan edildiğini söyledi.
Ülkenin tarihinde hiç olmadığı kadar dışa bağımlı hale geldiğini, söyleyen Tüzel, emekçilerden daha çok fedekârlık istendiğini, işten çıkarmaların, kuralsız çalıştırmanın, sözleşmelerde sıfır zamın, yoksulluk ve açlığın dayatıldığını ifade etti. Saldırılara karşı halkın birleşik şekilde karşı koyması gerektiğini söyleyen Tüzel, emekçilerle sermaye ve onun temsilcilerinin aynı gemide olmadığının altını çizdi. IMF'nin programına karşı tüm emekçilerin emeğin programı etrafında birleşmeleri gerektiğini vurgulayan Tüzel, parti olarak işçi, emekçi, kadın, sendikacı, değişik kesimleri bir araya getirmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. EMEP'in başlattığı bu çalışmanın oldukça olumlu karşılandığını belirtten Tüzel, emekçilerin ülkenin kaderine el koyması ve parlamentoya kendi temsilcilerini göndermeleri gerektiğini söyledi. Yeni saldırıların geleceğini söyleyen Tüzel, mücadeleyi ve örgütlenmeyi yükseltmenin zorunlu olduğunu vurguladı. "Paralarıyla ülkeyi işgale gelenlere bu ülkenin sahipsiz olmadığını göstermeliyiz" diyen Tüzel, emekçi kadınların böyle bir çalışmanın içinde, aydınlatma faaliyeti içinde yer almaları gerektiğini söyledi. Etkinlikte, şiir ve müzik dinletileri sunuldu. Emekçi kadınların sorunlarını dile getiren tiyatro gösterisinin yanısıra kadınların mücadele tarihini anlatan bir film gösterildi.
ÖNCEKİ HABER

Yoksulluk sınırında yaşamak bile hayal!

SONRAKİ HABER

Deprem yoksulu vuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...