24 Ağustos 2011 11:26

Kültür Sanat Sendikası, protokolde yok

KÜLTÜR Sanat-Sen ve TOMEB, 19 Ağustos 2011’de duyurusu yapılan, meslek kuruluşlarının oluşturduğu protokolde yer almadıklarını belirterek, “Soyut bir demokrasi anlayışının içerisinde olmayacağız” dediler.Kültür Sanat-Sen ve Tomeb yaptığı ortak açıklamada, 19 Ağustos 2011’de, gazetelerde “Devlet Tiyatrolar

Kültür Sanat Sendikası, protokolde yok
Paylaş

KÜLTÜR Sanat-Sen ve TOMEB, 19 Ağustos 2011’de duyurusu yapılan, meslek kuruluşlarının oluşturduğu protokolde yer almadıklarını belirterek, “Soyut bir demokrasi anlayışının içerisinde olmayacağız” dediler.

Kültür Sanat-Sen ve Tomeb yaptığı ortak açıklamada, 19 Ağustos 2011’de, gazetelerde “Devlet Tiyatroları, Oyçed, İBŞT, Eskişehir Belediye Tiyatrosu, TOBAV, TOMEB ve Kültür Sanat-Sen’in ortak bir protokol imzaladığı” haberi yayınlandığı kaydedildi. Açıklamada, “Kültür Sanat-Sen ve TOMEB bu protokolün, ne hazırlanma ne de imzalanma sürecinde bulunmadıkları gibi, açıklanan protokole imza da koymamışlardır. Katılmadığımız bir kararda imzalarımızın bulunduğu yolundaki basın duyurusunun nedenini de kavramış değiliz” denildi.  

Oluşturulan protokolde, 2011-2012 sezon oyunlarının “Demokrasi” teması çerçevesinde seçileceğine dikkat çekilen açıklamada, insan hakları, sosyal adalet ve hukuk devleti gibi alt temaları içermeyen bir demokrasi anlayışına imza atılmayacağı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Festivalin onur konuğu Girik

SONRAKİ HABER

Tarihe atılmış bir çığlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...