08 Mart 2001 22:00

8 Mart emek mücadelesinin parçası

Kadınlar, 8 Mart'ı emek mücadelesinin bir parçası olarak gördüklerini, bunun yanında barış ve demokrasi istediklerini dile getirdiler.

Paylaş
8 Mart emek mücadelesinin parçası
İstanbul Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nındaki kadınlara "Neden alanlardasınız" diye sorduk. Kadınlar, 8 Mart'ı emek mücadelesinin bir parçası olarak gördüklerini, bunun yanında barış ve demokrasi istediklerini dile getirdiler.
Manile Demir: Özgürlük, barış, kardeşlik için bugün alandayız. Erkeklerin kadınları ezmesine karşı, baskılara ve işkencelere karşı buradayız.
İsmisel Dallanbay: 8 Mart kadınların haklarına sahip çıkacakları ve mücadele yürütecekleri gündür. 8 Mart mücadelesi, emek mücadelesinin bir parçasıdır. Bu yüzden mücadele her gün, her alanda verilmeli.
Nursel Tüniç: Kadın erkek eşitliği sadece işkencede var. 8 Mart kadın ve erkeğin mücadeleye atıldığı gündür. Hücrelerdeki kadınlarla dayanışmak için buradayız.
Sabahat Basut: Kadınların özgürlüğü için, barış ve demokrasi talebimiz için alandayız. Doğudaki baskıların, kayıpların, kadınlara yönelik yapılan taciz ve tecavüzlerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.
Şükran Korkmaz: Kadınlar barış, özgürlük ve kardeşlik istiyor. Kürt kadınlarının var olduğunu bilmelerini istiyoruz.
Sermin Danışman: Kadınlar bugün burada kimliklerinin tanınması, emeğinin karşılığını alabilmek için dayanışma içerisindeler. Kadınların ev içi emekleri görülmüyor, bu emeğin yasalar içerisine alınmasını istiyorum.
Süraya Arcan: 8 Mart kadınların örgütlenme ve direniş günüdür. Tüm kadınların birlikte olması ve Kürt kadınların ulusal kimlikleri için buradayız.
Nurten Özaslan: 8 Mart emek mücadelesinin bir parçası. Kadın ve erkeklerin verdiği bir mücadeledir.
Nevroz Günaysal: 8 Mart savaşa karşı barış mücadelesinin yürütüldüğü gündür. IMF politikalarına ve erkek egemenliğe hayır demek için bugün burdayız. Türkiye'de ve dünyada ırksal, dinsel sömürünün olmaması için, ana dilde eğitim için alandayız.
ÖNCEKİ HABER

IMF'ye, siddete ve esitsizliğe hayır!

SONRAKİ HABER

Her yerde 8 Mart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...