07 Mart 2001 22:00

Emekçiler krizden kazançlı çıkmalı

1 Aralık işbırakma eyleminden sonra yoğunlaşan sürgünleri değerlendiren KESK yöneticileri hükümetin şimdi de krizin faturası emekçilere çıkarmaya çalıştığını belirttiler.

Paylaş
Emekçiler krizden kazançlı çıkmalı
Mehmet Aslanoğlu - Ali Rıza Kılınç
Bayram öncesinde Diyarbakır ve Malatya'da etkinlikler düzenleyen KESK yöneticileri, bayram sonrasında Emek Platformu'yla sağlanacak birliktelikle krizden emekçileri kazançlı çıkaracak bir yönelime girilmesi gerektiğini vurguluyor. KESK GYK'sının aldığı kararla, 1 Aralık sonrası OHAL bölgesinde yoğunlaşan sürgünlere karşı Diyarbakır'daki bir basın açıklaması, Malatya'da da bir miting düzenlenmişti. Bu eylemlerin ardından sürgünleri, mitingin Malatya'da yapılmasına yönelik özellikle Diyarbakır'daki sendika şubelerinden gelen eleştirileri, ekonomik krizin kamu emekçilerinin mücadelesi üzerindeki etkisini ve ortak mücadelenin olanaklarını değerlendiren KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK olarak gelecek dönemde, bütün meseleleri bir bütünsellik içinde gördüklerini söyledi.
"Taban isterse OHAL'de miting yaparız"
"Sürgünlerle istikrarsızlığın, IMF politikalarıyla emekçilerin mücadelesinin iç içe geçtiğini düşünüyoruz. Tüm emekçilere yanıt vereceğimiz bir yerde duracağız. Emek Platformu'nun aldığı eylem kararları çok anlamlıdır. KESK burda üzerine düşen görevi yapacaktır. KESK'in tarzına aykırı bir durum yoktur" diyen Evren, KESK'e düşen görevin milyonlarca emekçiyi alanlara taşımak olduğunu belirtti.
Üretimden gelen gücü kullanmaktan kaçınmayacaklarını ifade eden Evren, sürgünlerin ardı arkası kesilmeden devam ettiğini ve bunun hükümetin siyasal tercihi olduğunu söyledi. KESK'in önümüzdeki dönemde eylemlerini sürdüreceğini belirten Sami Evren, şunları söyledi, "Arkadaşlarımız bu bedelleri ödemekten kaçınmayacaktır. Sürgünler bu boyutuyla bizi yıldırmaz. Bölgedeki barış ortamını bozmak isteyen kesimler var. Bu yüzden yönetime gelir gelmez HADEP'i bu konuda ziyaret ettik. OHAL'in kaldırılması için KESK tutumunu ortaya koyacak. Baskılara ve engellemelere karşı demokratik hakkını kullanma mücadelesini sürdürecetir. OHAL bölgesinde mitingler yapmayı taban isterse KESK bunu yapar."
ÖNCEKİ HABER

Hükümet gensoru rekortmeni

SONRAKİ HABER

Tiyatroda reklam tuzağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa