24 Ağustos 2011 11:13

Festivalin onur konuğu Girik

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, bu yıl ilk kez ‘Altın Badem’ adıyla düzenlenecek ‘6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’ 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin onur konuğu ise Sinema Sanatçısı Fatma Girik olacak.Son beş yıldır ‘Ustalara Saygı’ adıyla düzenlenen f

Festivalin onur konuğu Girik
Paylaş

MUĞLA’nın Datça ilçesinde, bu yıl ilk kez ‘Altın Badem’ adıyla düzenlenecek ‘6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’ 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin onur konuğu ise Sinema Sanatçısı Fatma Girik olacak.
Son beş yıldır ‘Ustalara Saygı’ adıyla düzenlenen festivalde bu yıl ‘Belgesel Filmler’ yarışması da yapılacak. Festival Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla  4-6 Eylül tarihlerinde yapılacak.

FATMA GİRİK’E ONUR ÖDÜLÜ VERİLECEK

Bu yıl gala gecesinin onur konuğu Fatma Girik olacak. Gecenin sunuculuğu Perihan Savaş yapacak. Festival, Yeşim Salkım’ın vereceği mini konser ile başlayacak. Ödül töreni ve konuşmacıların ardından sanatçının unutulmaz filmlerinden biri olan ‘Ağrı Dağı Efsanesi’ gösterilecek. Ayrıca gecede, Türk sinemasına katkılarından dolayı Necmettin Çobanoğlu’na ‘Emek Ödülü’, Fatma Girik’e ise ‘Onur Ödülü’ verilecek.

KEMAL SUNAL ANILACAK

Gala gecesinin ertesi günü, ölümünün 11’inci yıldönümünde, Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal da anılacak. Gece, sanatçının ‘Davaro/Dağdan İndim Şehre’ filmlerinin gösterimi ile son bulacak.

YAVUZ ÖZKAN GECESİ

Festivalin ‘Sinemaya Bir Ömür Verenlere Saygı’ bölümünde ise Yönetmen Yavuz Özkan onuruna gece düzenlenecek. Gecenin sunuculuğunu Burak Göral yapacak. Özkan’ı film gösterimi öncesi, özel isimler anlatacak. Büyük usta için düzenlenen gecenin açılışında Zuhal Olcay mini bir konser verecek. Konuşmacıların ve ödül töreninin ardından gece, ‘İstanbul’da Aşk’ filminin gösterimi ile son bulacak. Yavuz Özkan onuruna düzenlenecek gece öncesinde ‘Belgesel Filmler’ yarışmasında dereceye giren filmler açıklanacak ve ilk üçe girenlere, jüri üyeleri tarafından ödülleri takdim edilecek. Festivalde katılımcılara, Bircan Silan ve Burçak Evren’in yazmış olduğu Fatma Girik ve Kemal Sunal’ın özel yaşamlarını ve sinema hayatlarını anlatan kitaplar da ücretsiz olarak dağıtılacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ajda Pekkan şarkılarına yasak

SONRAKİ HABER

Kültür Sanat Sendikası, protokolde yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...