05 Mart 2001 22:00

Kayıplar için yeni iddia

Gözaltına alındıktan sonra kaybolan HADEP yöneticileri Tanış ve Deniz'in PKK kampında olduğu iddia edildi. AA'nın haberinde, bir kamyon sürücüsünde, PKK'nin Tanış'ın babası Şuayip Tanış'a gönderdiği mektubun bulunduğu iddia edildi.

Paylaş
Kayıplar için yeni iddia
Gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in Kuzey Irak'ta PKK kampında olduğu iddia edildi. AA'nın haberine göre, Habur'dan Türkiye'ye giriş yapan bir TIR sürücüsünde, PKK Merkez Komitesi'nin Serdar Tanış'ın babası Şuayip Tanış'a gönderdiği mektup bulundu. Mektupta, her iki HADEP'linin örgütün elinde olduğu ifade edilmesine karşın, "Bu arkadaşların TC tarafından katledildiğini anlatın ve kitlelere yayın" denilmesi de dikkat çekti.
AA'nın haberine göre, Emniyet ve MİT, 73 SN 564 plakalı fiber yüklü bir çekicinin sürücüsünün Kuzey Irak'ta örgütsel bildiri dağıttığını belirledi. Bunun üzerine, Habur Emniyet Amirliği görevlileri, geçtiğimiz cumartesi günü saat 18.15'te söz konusu araçta arama yaptılar. Arama sonucu, TIR'ın dorsesinde "Yurtsever Kürdistan Halkına ve Halk Serhildanı Şuayp'e" başlıklı ve PKK Merkez Komitesi imzalı bir not bulundu.
PKK'nin "mührünü" taşıyan ve elle yazılan bir sayfalık notta, 25.01.2001 tarihinde gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan, kaybolduğu iddia edilen Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in, PKK tarafından alıkonulduğu, "örgüte ihanet ettiğinin, düşmanla işbirliği yaptığının" öne sürüldüğü bildirildi.
Araç sürücüsü Şırnak-Silopi ilçesi Görümlü köyü nüfusuna kayıtlı İbrahim Bahşiş (32), polis tarafından gözaltına alındı. Bahşiş'in sorgulamasının sürdüğü bildirildi.
AA'nın servise koyduğu mektup
HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış'ın babası olduğu tespit edilen Şuayip Tanış'a hitaben yazılan mektupta, özetle şu ifadelerin yer aldığı kaydedildi: "Ulusal kurtuluş mücadelemiz, başkan Abdullah Öcalan yoldaşa karşı yürütülen uluslararası komplo ile yeni bir sürecin başlangıcının ikinci yılına yaklaştığımız şu günlerde, Türk sömürgeciliği-emperyalizmi ve Siyonizmi her türden gericiliğin desteğini alarak ulusal inkâr ve imha politikalarını başarıya götürmek üzereyken, hainlik duygularını içlerinden atamayan ve düşmanla işbirliği etmek için ihanet içerisine giren bu iki arkadaşımız, başlangıçta 'Halk serhildanıyız' diye ortaya çıktıklarında genç ve tecrübesiz olmalarına rağmen bütün desteğimizi onlardan yana kullandık. Biliyorduk ki bizim devrimimizde gerilla serhıldansız, serhıldanlar da gerillasız olamaz.
Çelişkili ifadeler
Yurtsever halkımız ve kardeşimiz Şuayp!
Oğlun ve yanındaki Bekir arkadaş bizimle beraberdir. Bizim yanımızda Dolokoki'de kalmaktadır. Bunları merak etmemenizi, soruşturmaların devam ettiğini bilmenizi istiyoruz. Telefon ve diğer cihazlar TC tarafından dinlendiği için bu notu sana gönderiyoruz.
Serdar ve Bekir isimli arkadaşlar bir süre daha bizimle beraber kalacaklardır. Sizlerden arkadaşlarımızı merak etmemenizi istiyoruz.
Yakın bir zamanda sana haber göndereceğiz ve seni görüştüreceğiz. Sizden istediğimiz, bu başlayan ulusal birlik ve üçüncü serhıldan dönemini başarıya götürmek için TC aleyhine propaganda ve kışkırtmalara devam etmenizdir. Beklediğimiz şekilde gelişen bu halk serhildanında bu arkadaşların TC tarafından katledildiğini ısrarla anlatmanız ve kitlelere yaymanızdır."

Baba Tanış gözaltında
Mektubun sonunda "05 Şubat 2001 PKK Merkez Komitesi" ibaresiyle, eski bir tarihin yer alması ve içindeki çelişkili ifadeler de dikkat çekti.
Bu arada Serdar Tanış'ın babası Şuayip Tanış, Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından bu mektupla bağlantılı olarak gözaltına alındı.
ÖNCEKİ HABER

Sınırlar, mayınlar ve atlar

SONRAKİ HABER

Kadın işçiler işsizlik ve göç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...