04 Mart 2001 22:00

Üç günde ikinci zam!

Daha önce yüzde 10 oranında artırılan akaryakıt fiyatlarına dünden itibaren yüzde 0.2 ile 1.3 arasında değişen oranlarda zam geldi.

Paylaş
Üç günde ikinci zam!
Hükümet krizin faturasını halktan çıkartmaya kararlı. Tahsitalın en önemli kalemi arasında yer alan akaryakıta üç günde ikinci zammı da yaptı. Daha önce yüzde 10 oranında artırılan akaryakıt fiyatlarına dünden itibaren yüzde 0.2 ile 1.3 arasında değişen oranlarda zam geldi. Akaryakıta kurban bayramı sonrasında yüzde 25'e varan oranda zam yapılacağı belirtiliyor.
Kurban bayramı sonrasında iğneden-ipliğe akla gelebilecek her ürüne ve hizmete zam gelecek. Bunun işareti olarak üç günde akaryakıt fiyatlarına ilk zam yapıldı. Böylece zam tetiğine basılmış oldu.
1998 yılından itibaren geçilen "otomatik fiyatlandırma" ile her ay düzenli olarak zam gelen akaryakıt fiyatları, kurban bayramının arifesinde önce yüzde 10, ardından da yüzde 0.2 ile 1.3 arasında zamlandı. Akaryakıt fiyatlarına bayram sonrasında ise yüzde 25 oranında bir zam daha gelebileceği belirtiliyor.
Dünden geçerli olmak üzere yapılan ayarlamayla, kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara'da 680 bin lira, İstanbul'un Anadolu yakasında 680 bin 300 lira, Avrupa yakasında ise 681 bin 500 liraya yükseldi. Kurşunsuz benzinin litre fiyatı İzmir'de 678 bin 700 liraya çıktı. Pompa fiyatları, illerin rafinerilere uzaklığı ile dağıtım şirketleri bazında küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.
ÖNCEKİ HABER

Arjantin hükümeti topun ağzında

SONRAKİ HABER

Emekçi kadınlara mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...