02 Mart 2001 22:00

Bayramı yine zehir ettiler

Neredeyse bütün temel ihtiyaç maddelerine zam yaparak ekonomik krizin faturasını yine dar gelirlilerin sırtına yüklemeye çalışan hükümet, bu bayramı da insanlara zehir etti.

Paylaş
Bayramı yine zehir ettiler
Ekonomik krizin bedelini her şeye zam yaparak halkın sırtından çıkarmak isteyen hükümet, son olarak telefon ve kağıda yüzde 19.8 oranında zam yaparak yaklaşan bayramı şimdiden dar gelirli insanlara zehir etti.
Türk Telekom yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Türk Telekomünikasyon AŞ, telefon konuşma ücretlerini dünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 19.8 oranında artırdı. Böylece yeni zamla bir kontör ücreti 28 bin liradan 34 bin 500 liraya yükseldi. Abonman ve tesis ücretlerinde ise bir değişiklik yapılmadı. Telekom'un yüzde 19.8'lik zam oranının 30, 60 ve 100'lük telefon kartları ile jetonlara da aynı ölçüde yansıtıldığı belirtildi. Bu zamla küçük jeton 35 bin, orta jeton da 175 bin liraya çıktı. 30'luk kart 1.050.000, 60'lık kart 2.100.000, 100'lük kart 3.450.000, 120'lik kart da 4.150.000 lira oldu.
İnternete de yansıdı
Telefon kontörüne yapılan bu zam, internet kullanıcılarına da doğrudan yansıyacak. İnternet kullanıcıları da interneti artık yüzde 19.8 oranında daha fazla ücret ödeyecek.
Kağıda da zam
Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları (SEKA) A.Ş. Genel Müdürlüğü de bazı kağıt ve karton çeşitlerinin fiyatına yüzde 10.1 ile 13 oranları arasında zam yaptı. Gazete kağıdı zam kapsamı dışında tutuldu. SEKA'dan yapılan açıklamada, yılın ilk zammının bugün sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacağı belirtildi.
Ekmek ve ulaşıma da zam kapıda
Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, toplu taşıma ve ekmeğe zam konusunu bayramdan sonra ele alacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan, Gökçek, otobüs ve ekmek fiyatları hakkında "Bayram süresince ekmeğe ve toplu taşıma zam yapmayacağız. Zam konusunu bayramdan sonra değerlendireceğiz" şeklinde yanıtladı.
ÖNCEKİ HABER

Krizde çifte vurgun

SONRAKİ HABER

Gazetecilerden protesto yürüyüşü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...