01 Mart 2001 22:00

Aksantaş işçisi eylemde

Özelleştirme kapsamında bulunan Akdeniz Sanayi İşletmeleri Anonim Şirketi (Aksantaş)'nde çalışan 1257 işçinin alacakları ödenmiyor.

Paylaş
Aksantaş işçisi eylemde
Özelleştirme kapsamında bulunan Akdeniz Sanayi İşletmeleri Anonim Şirketi (Aksantaş)'nde çalışan 1257 işçinin alacakları ödenmiyor. Bayramı parasız geçirmek istemeyen işçiler fabrikayı terk etmeme eylemi yapıyorlar.
İşçilerin geriye dönük alacaklarının ödenmesi talebi ile önceki gün başlattıkları fabrikayı terk etmeme eyleminin sürdüğü Aksantaş'ta işçiler, 2 ikramiye, 1 maaş ve yarım avans alacaklarının ödenmediğini söylediler. 5 Mart'ta yeni avanslarının verilmesi gerektiğini hatırlatan işçiler ancak daha eski alacaklarının verileceğine dair bir belirti olmadığını vurguladılar.
Geriye dönük alacaklarını ödenmemesinin kendilerini zor durumda bıraktığını belirten işçiler, "Bir çok arkadaşımızın kredi borcu duruyor. Hepimiz aldığımız maaşları banka kredilerine veriyoruz. Bir aydır maaş alamıyoruz. İki ikramiyemiz duruyor. Elektrik, telefon faturalarımızı yatıramadık. Banka borcumuzun üstüne faiz binecek" şeklinde konuştular.
Türk-İş'e bağlı TEKSİF Yavuzlar Şube Başkanı Mustafa Işıl da gazetemize yaptığı açıklamada işçilerin bayram tatiline parasız girdiklerini söyledi. "Herkes, 'sorunu çözeceğiz' diyor. Ama kimse de çözmüyor" diyen Işıl, işçilerin bayramı harçlıksız geçirmelerinin istendiğini ifade etti. Krizi işçilere yüklemenin bir örneğini de Aksantaş'ta yaşadıklarının altını çizen Işıl, işçilerin geriye dönük alacakları ödenmezse işyerini terketmeyeceklerini bayramı fabrikada geçireceklerini açıkladı.
"Biz çalışıyoruz, onlar yiyiyor. Biz çalışıyoruz onlar bayram yapıyor" diyen Işıl, işçilerin ücretlerinin ödenmesini ve perişan edilmemesini istediklerini dile getirdi. Işıl, 2 gündür sürdürdükleri fabrikayı terk etmeme eylemini olumlu bir gelişme olmazsa sürdüreceklerini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Zamlar kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Kurban kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...