01 Mart 2001 22:00

Zamlar kabul edilemez

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Kılınçaslan, iğneden ipliğe zam yağmuru başlatan hükümetin halka bayramı zehir etmek için harekete geçtiğini belirtti.

Paylaş
Zamlar kabul edilemez
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılınçaslan, "İğneden ipliğe zam yağmuru başladı. Hükümet, halka bayramı zehir etmek için harekete geçti. Yolsuzlukların ve IMF programının yarattığı yıkımın faturasının işçilere, emekçilere, köylülere, halka çıkarılmasına izin vermeyelim" dedi. Dün yazılı açıklama yapan Kılınçaslan, hükümetin, bayramdan sonra yapılacağı söylenen zam yağmurunu bayramı beklemeden başlattığını vurgulayarak, iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini ve hükümetin IMF ile el ele vererek uyguladığı "istikrar programı"nın yarattığı yoksullaşmanın daha da katmerleneceğini kaydetti. Hükümetin, "IMF programı" ile uyguladığı emekçi düşmanı politikaları sürdürmekte kararlı olduğunu icraatlarıyla göstermeye devam ettiğini söyleyen Kılınçaslan, şöyle devam etti: "Hükümet, TEKEL ürünlerine, benzine, motorine, elektriğe, doğalgaza yapılan zamlarla 'kriz'in faturasını halka kesmeye başladı. Zamlar, iğneden ipliğe, ekmekten suya bütün temel tüketim maddelerini kapsayarak devam edecek."
'Ülke daha fazla yıkıma sürükleniyor'
Kılınçaslan, zam yağmurunun başladığına, öte yandan hızlanan ve artan işten atma haberlerinin eksik olmadığına dikkat çekerek, zam yağmurundan üretici ve yoksul köylülerin de payına düşeni aldığını belirtti. Daha şimdiden gübre fiyatlarının yüzde 30 artırıldığını, IMF ve hükümetin tarımı ve köylülüğü yok etme politikalarının devamı olarak bütün tarım girdilerini kapsayacak bir zam dalgası geldiğini ifade eden Kılınçaslan, "Hükümet bu emek ve halk düşmanı zam saldırılarıyla da yetinmiyor. Merkez Bankası başkanlığına, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı 'Yoksullaştırma Uzmanı' Kemal Derviş'i getirerek, IMF ve DB'nın patentli liberal politikalarla ülkeyi daha fazla yıkıma sürüklemenin hesaplarını yapıyor" dedi.
Kılınçaslan, sermayenin saldırıları karşısında emekçilerin sesini duymamazlıktan gelen hükümetin gözünü kararttığını ve gemi azıya almış durumda olduğunu söyleyerek, bütün bu gidişe dur demenin yolunun, emekçilerin güçlerini birleştirerek harekete geçmesi olduğunu kaydetti. Kılınçaslan, "Pazar yerleri, işyerleri ve bütün emekçi evleri, sermayenin saldırılarına karşı emekçilerin talepleri, programları etrafında birleşip, seslerini yükselttiği yerler olmalıdır. Zamların derhal geri alınması için sesimizi yükseltelim. Yolsuzlukların ve IMF programının yarattığı yıkımın faturasının işçilere, emekçilere, köylülere, halka çıkarılmasına izin vermeyelim" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Sarhoş Atlar Zamanı

SONRAKİ HABER

Aksantaş işçisi eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...