01 Mart 2001 22:00

Sarhoş Atlar Zamanı

2000 Cannes Altın Kamera Ödülü sahibi ve En İyi Yabancı Film dalında İran adına oscar adayı "Sarhoş Atlar Zamanı" bugün gösterime giren filmlerin içinde en fazla öne çıkan film.

Paylaş
Sarhoş Atlar Zamanı
2000 Cannes Altın Kamera Ödülü sahibi ve En İyi Yabancı Film dalında İran adına oscar adayı "Sarhoş Atlar Zamanı" bugün gösterime giren filmlerin içinde en fazla öne çıkan film. İran Kürdistanı'nda geçen filmin tamamı Kürtçe olarak çekilmiş. Yönetmenliğini ve senaryosunu Bahman Ghobadi'nin gerçekleştirdiği filmde Amaneh Ekhtiar-Dini, Nezhad Ekhtiar-Dini, Ayoub Ahmadi, Jouvin Younessi ve Madi Ekhtiar-Dini rol alıyor.
Filmin konusuna gelince; İran - Irak sınırının İran tarafındaki bir Kürt köyünde yoksulluk içinde yaşayan beş kardeşin en küçüğü olan Madi çok hastadır. Aldığı ilaçlar çok pahalıdır ve en kısa zamanda ameliyat edilmediği taktirde yaşama şansı yoktur.
Ağabeyleri kardeşlerine ameliyat parası toplayabilmek için buldukları her işte çalışsalar da ameliyat parasını denkleştirememektedirler.
Durum böyle olunca, ablaları Rojin, Irak'ta hasta kardeşinin ameliyatını yaptırmaya hazır olduğunu söyleyen bir Iraklı ile evlenmeyi kabul eder.
Bu söze rağmen, Iraklı'nın ailesi hasta çocuğun sınırdan geçmesini istemez. Ona bir katır verip ağabeyi ile İran'a geri gönderirler. Ne var ki, sınırda onları bir operasyon beklemektedir...
ÖNCEKİ HABER

Kriz intihar getirdi

SONRAKİ HABER

Zamlar kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa