01 Mart 2001 22:00

Kriz intihar getirdi

Orkam-Sen Genel Başkanı Sezai Kaya, sendikalarına üye olan ve Artvin ORKÖY'de çalışan Süleyman Özer'in kriz ortamında intihar ederek yaşamına son verdiğini bildirdi.

Paylaş
Kriz intihar getirdi
Orkam-Sen Genel Başkanı Sezai Kaya, yaratılan son kriz ile emekçiler için yaşamın iyice zorlaştığını belirterek, sendikalarına üye olan ve Artvin ORKÖY'de çalışan Süleyman Özer'in kriz ortamında intihar ederek yaşamına son verdiğini bildirdi.
Kaya, dün yaptığı yazılı açıklamada, toplumun büyük bir kesimini etkileyen bu krizin insanları bunalıma süreklediğini belirterek, "Yaşanan bu krizler neticisinde ölümler boy göstermeye başlamıştır. Gazetelerin bir köşesine sıkışık kalan bu ölüm haberlerinde yer alanlardan birisi de ne yazık ki sendikamız üyesi olan ve Artvin ORKÖY Başmühendisliği'nde çalışan Süleyman Özer olmuştur.
Yaşanan krizden sonra borçlarını ödeyememe korkusu arkadışımızı bunalıma itmiş ve intihar etmiştir" dedi.
Kaya, kaynakların sürekli bir avuç rantiye kesimine aktırıldığını ve bu krizlerden sadece ücretli çalışanların değil, toplumun büyük kesiminin etkilendiğini ifade etti. Esnafın kepenk kapattığını, çiftçinin haciz ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Kaya, 160 milyon lira maaş ile geçinmeye çalışan binlerce kamu emekçisinden biri olan Süleyman Özer'in bütün kamu emekçileri olduğu gibi ciddi anlamda geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu sıkıntılara daha fazla dayanamadığını kaydetti. İntiharın çözümün olmadığını dile getiren Kaya, "IMF politikaları ülkeyi bu noktayı getirmiştir. Bu memleket IMF'nin değil, üretenlerindir. Bu canların hesabı da bir gün sorulacaktır" dedi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Tür Köy-Sen Çorum'da
Trakya'da çalışmaları başlatılan ve Genel Merkezi kurulan Tür Köy-Sen Çorum'da da kurucu yönetim kurulunu oluşturarak, üye kaydına başladı. Çorum'da üreticiler içerisinde sendikalaşma fikri köy köy yayılırken şu ana kadar sendikaya 500 kişi üye oldu.
Çorum'da açılan şubenin ardından çalışmalar hızla ilçelere ve diğer illere sıçradı. Amasya, Tokat ve Çorum'un ilçe ve köylerinde girişimcilerini belirleyen Tür Köy-Sen, en kısa zamanda buralarda da şubelerini açacağını düzenlediği basın açıklamasıyla ilan etti.
21 Şubat'ta düzenledikleri panelde, bir miting düzenleme ve sendika çalışmalarını başlatma kararı alan Çorumlu üreticiler bu yöndeki çalışmalarını tamamlayarak dün, kurucu yönetim kurulunu oluşturdu. Daha önce Laçin, Mecitözü, Sungurlu, Ortaköy, Amasya, Mezifon ve Çorum Merkez'e bağlı 200'ü aşkın köyde belirlenen temsilcilerin katılımıyla, önceki gün, Çorum Rıza Peker İşhanı'nda toplantı gerçekleştiren üreticiler, oluşturdukları Tür Köy-Sen Çorum Şubesi Kurucu Başkanlığı'na Muharrem Özünel'i getirdiler.
Yerel TV ve radyoların özellikle yoğun ilgisinin olduğu toplantıda oluşturulan kurucu yönetim kurulunda, Özünel'in dışında şu isimler yer aldı: Hasret Kılıçaslan, Turan Yurdakul, Fehmi Güler, Gazi Erdem, Ali Yalvaç, Alaattin Eğri, Emin Güloğlu, Şenol Yücel.
Fiili yöneteciler
Resmi olarak 9 yöneticinin belirlenmesine rağmen yoğun talep ve ilgi karşısında, Mehmet Ceylan, Cuma Köksal, Nurettin Ağca, Yaşar Uysal, Veli Karakuş, Şükrü Ilıca, Salih Borucu, Kasım Balakçı, Sadık Sarıtaş da fiili yönetici olarak belirlendi. Tür Köy-Sen temsilciler toplantısında yönetimin belirlenmesinin ardından, ilçelerde yürütülecek çalışmalara ilişkin plan hazırlayan yeni yönetim kurulu hiç vakit kaybetmeden, Sungurlu'dan ilçe çalışmalarının startını verdiler. Sungurlu'da semt pazarının perşembe günü kurulmasından dolayı çalışmaları dün Sungurlu'dan başlatan girişimciler, çok sayıda üreticinin katılımıyla Sungurlu'da toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıda sendika şubelerinin yaygınlaşması amacıyla bir dizi somut kararlar alındı.
'Hep biz gözyaşı döktük'
Çiftçinin kendi sorunlarına kendisinin sahip çıkması gerektiğini, bugüne kadar hep üreticilerin gözyaşı döktüğünü belirten Tür Köy-Sen Çorum Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kılıçaslan, bundan sonra ağlamamak için hızla örgütleneceklerini vurguladı. Cottarelli'nin gelip, 'üreticiye desteği kesin' emrine harfiyen uyan hükümetin karşısına bir güç oluşturup üreticinin sesine kulak vermesini sağlamanın vaktinin çoktan geçtiğini söyleyen Kılıçaslan, "Ürünlerimizi maliyetinin altında satmamak bizim elimizde" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Sosyal güvenliği tasfiye tasarısı

SONRAKİ HABER

Sarhoş Atlar Zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...