28 Şubat 2001 22:00

Amerika'nın gerçek yüzü

200 milyon kişide silah var; her gün 80 insan silahla öldürülüyor. Her yüz kişiden 3'ü; yani 6.3 milyon insan mahpus. 32 milyon insan yoksulluk sınırının altında; 46 milyon insanın hiçbir sosyal güvenliği yok. 21 milyon kişi okuma-yazma bilmiyor.

Paylaş
Amerika'nın gerçek yüzü
Çin yönetimi, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ABD hariç, 190 ülkeyi eleştirdiği İnsan Hakları Raporu'na "ABD'nin İnsan Hakları Tutanağı" başlıklı bir raporla yanıt verdi. Rapor, "özgür dünya" ve "fırsatlar ülkesi" propagandası yapan ABD'nin "saklı kalan" yüzünü ortaya koyuyor. Çin Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da, Amerikan yönetiminden, insan hakları konusunda "çifte standart uygulamaktan vazgeçilmesi" istendi. ABD Dışişleri Bakanlığı raporunun yayınlanmasından hemen sonra Çin Devlet Konseyi Basın Bürosu tarafından yayınlanan raporda, ABD'de kişilerin taşıdığı 200 milyon silah bulunduğu ve her Amerikalıya bir silah düştüğü, dolayısıyla "bir silah ülkesi olduğu" tanımlaması yapıldı.
Çin rapora tepkili
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhang Qiyue, Pekin'de düzenlenen basın toplantısında, Amerika'ın raporunu eleştirerek, ABD'den "uluslararası ilişkilerin temel kurallarına uymasını" ve "insan hakları bahanesiyle Çin'in içişlerine karışmaktan vazgeçmesini" beklediklerini söyledi. Qiyue, BM ve diğer uluslararası örgütlerle insan hakları alanında işbirliği yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Fatura kesiliyor: Binlerce yeni işsiz!

SONRAKİ HABER

Dayton can çekişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...