24 Ağustos 2011 10:41

‘Acil ve onurlu bir barış sorumluluğumuzdur’

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, savaşın yeniden alevlenmesiyle birlikte yaşanan gelişmelerle ilgili “kamuoyuna” ortak imzalı bir basın açıklaması yaptı.“Savaş başladığı zaman ilk önce hakikat ölür” d

‘Acil ve  onurlu bir barış sorumluluğumuzdur’
Paylaş

“Savaş başladığı zaman ilk önce hakikat ölür” diyen Önder ve Kürkçü, burada öldürülenin hükümetin artık “Yok” diyerek nitelediği Kürt sorunu olduğunu ifade etti. Barışçıl bir çözüme kavuşması an meselesi olan Kürt sorununun Türkiye’nin ‘Bölgesel güç olma’ hayaliyle perdelendiğini ifade eden vekiller, “İçmeye yetecek ayranımız yokken savaş davullarının çalındığını” belirterek halkların özgürlük umudunun pazara çıkarıldığını söyledi.

Önder ve Kürkçü, “İnsanlık için, ‘En kötü barışın bile en iyi savaştan daha iyi olduğu’ hakikati ortada dururken gönlünü ve kalemini savaşa yatıranlardan alacağımız hiçbir insanlık dersi yoktur” diyerek savaşa hep karşı çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in basına sızan ses kaydındaki itiraflarından da görüldüğü üzere devlet ve askerin PKK’nin ilan ettiği ateşkes süreçlerini hiç umursamadığını belirten vekiller, “Oyuncuları, yürütücüleri değişse de süre giden savaş siyaseti Türkiye’nin güç ve servet sahibi sınıflarının yüzyıllık ezberinden başka bir şey değildir. Bunda bizi şaşırtan bir durum yok” dedi. “Osmanlı’da oyun bitmez” diyen ikili barışın sorumluluğunun özgürlük ve demokrasi isteyenlerin omzunda olduğunu ifade etti.

“İktidarın Ortadoğu’da ‘büyük oyuncu’ sayılma heveslerinin bir fonksiyonu olan ve sivil-muharip ayrımı gözetmeksizin Kürtlere ölüm yağdıran sınır içi- sınır ötesi harekatın nasıl  karşısındaysak, ‘Kürt halkının özgürlüğü’ için savaştığını söyleyen TAK’ın sivilleri hedef alma anlayışını da aynen öyle dışımızda addediyoruz” diyen Kürkçü ve Önder, Kürtlerin haklı mücadelesine gölge düşürecek böylesi eylemlere de karşı olunması gerektiğini söyledi.

“Eli kalem tutan, dili söz söyleyebilen herkesi, giderek büyük bir toplumsal felakete dönüşme eğilimi gösteren savaşa karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” diyen vekiller, silahlar susmalı, operasyonlar durmalı ve müzakereler başlamalıdır dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Kaç hastanın bilgileri ilaç şirketlerinin eline geçti?’

SONRAKİ HABER

CHP’de ‘Rant’ gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...