28 Şubat 2001 22:00

Kriz pişkini Ecevit

İşçi ve emekçiler, sokaklara da taşan eylemlerle hükümetin istifasını isterken, Ecevit, hükümet bunalımına neden olup ulusa hesap verememekten korktuğu için istifa etmeyeceğini söyledi.

Paylaş
Kriz pişkini Ecevit
Ülkeyi parsel parsel yabancı tekellere satan, uyguladığı IMF programı nedeniyle halkın ve ülkenin yoksullaşmasını sağlayan Ecevit, istifasını isteyenlere pişkin bir yanıt verdi. Ecevit, "Şimdi Başbakanlıktan ayrılır da içinde bulunduğumuz koşullarda bir hükümet bunalımına neden olursam, bunun hesabını ulusa ve tarihe vererem" dedi.
DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, son zamanlarda bazı "yazarlar ve siyasetçilerin" 57. Hükümet'e karşı yoğun bir kampanya açtıklarını söyledi. Ecevit, şöyle konuştu: "Bu çevrelere göre Hükümet'in hiçbir başarısı yok, her yaptığı yanlış. Onun için Ecevit başbakanlıktan çekilmeli ve üç partili hükümet de çökmelidir! Ama bunu isteyenler, 57. Hükümet'in yaptıklarını bilmezden geliyorlar." Ecevit, deprem, petrolün yükselişi gibi mazeretleri de ileri sürerek başarılı olduklarını, enflasyonu düşürdüklerini iddia ederek, hükümetin başarılarının hepsinin kalemi keskin, sesi yüksek çevrelerce göz ardı edildiğini savundu.
Yolsuzluk konusunda da yüzsüz
Bülent Ecevit, daha 10 gün önce Cumhurbaşkanı tarafından bile yolsuzlukların üstünü örtmekle suçlanan kendisi değilmiş gibi, her türlü yolsuzluğa, mafyaya, çetelere karşı 57. Hükümet döneminde amansız bir savaş açıldığını öne sürdü.
Tarımı çökerten, üreticiyi perişan eden politikaları "tarımda reform" olarak sunan Ecevit, bunu da başarı hanesine yazdı ve şöyle devam etti: "Hükümet'e karşı insafsızca kampanya açanlara göre bütün bunların hiçbir önemi, değeri yok. Ecevit çekilmeli, hükümet düşmeli ve derhal seçimlere gidilmeli imiş. Benim için hükümetten çekilmenin hiçbir zorluğu yoktur. Siyasal yaşamım süresince ben seçimle geldiğim bütün görevlerden kendi kararımla çekildim. Ama şimdi Başbakanlık'tan ayrılırda içinde bulunduğumuz koşullarda bir hükümet bunalımına neden olursam, bunun hesabını ulusa ve tarihe veremem. Hükümet ortaklarımız da aynı anlayış içindeler. Şimdi başta gelen görevimiz ekonomiyi bir an önce esenliğe çıkartmaktır." Emekçilerin ekmeği son krizle yarı yarıya azalırken "kısa bir süre bazı sıkıntılar çekilebileceğini" söyleme zahmetine katlanan Ecevit, "Yüksek ve müzmin enflasyonu aşağı indirme uğraşı veren her ülkede zaman zaman böyle sıkıntılar görülür" diye konuştu.
Ne yüzle köylere gidecekler
DSP TBMM Grubu'nun basına kapalı kısmında bir konuşma yapan Ecevit, milletvekillerinin Kurban Bayramı'nı kutladı.
Kentlerde yaşayanların böyle uzun tatillerde başka yerlere gittiklerini, ancak köylülerin bir yere gitmediklerini söyleyen Ecevit, DSP milletvekillerinin bu tatilden yararlanarak, köylere gidip, ülkenin yaşadığı sıkıntıları ve hükümet çalışmalarını anlatmalarını istedi.
Edinilen bilgiye göre, Manisa Milletvekili Cihan Yazar, MHP'li bakanlıkların bazı uygulamalarından yakındı. Hakkari Milletvekili Evliya Parlak ve Tunceli Milletvekili Bekir Gündoğan ise bölgesel sorunları dile getirdiler.
ÖNCEKİ HABER

Sınır tanımayan şiirler ve müzikler

SONRAKİ HABER

Fatura kesiliyor: Binlerce yeni işsiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa