24 Ağustos 2011 10:37

‘Kaç hastanın bilgileri ilaç şirketlerinin eline geçti?’

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle yetkisiz kişiler tarafından AHBS’ye girildiği ve burada yer alan hasta bilgilerinin silinerek havuza atıldığı ve sistemde kesin kayıtlı hasta sayılarında değişiklikler olduğuna ilişkin iddiaları Meclise taşıdı. CHP’li Atıcı, Sağ

‘Kaç hastanın bilgileri ilaç şirketlerinin eline geçti?’
Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle yetkisiz kişiler tarafından AHBS’ye girildiği ve burada yer alan hasta bilgilerinin silinerek havuza atıldığı ve sistemde kesin kayıtlı hasta sayılarında değişiklikler olduğuna ilişkin iddiaları Meclise taşıdı. CHP’li Atıcı, Sağlık Bakanına şu soruları yöneltti:
“Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’ne (AHBS) yetkisiz kişilerce Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom’un şifresiyle girildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise söz konusu Genel Müdür ve diğer sorumlular hakkında adli/idari bir işlem başlatılmış mıdır?
Kaç hastanın, hangi bilgileri yetkisiz kişilerin eline geçmiştir?
Bu sisteme giren ve hastaların bilgilerini çalan kişilerin bu hırsızlığı bir firma adına ve ticari amaçla yaptığı ayrıca bir AHBS yazılım firmasının bir ilaç şirketiyle ilişkisi olduğu iddiası doğru mudur? Bu bilgileri ele geçiren kişi/firmalar kimlerdir?
Tüm bu olumsuzluklara rağmen birinci basamak sağlık hizmetlerini ticarileştiren “Aile Hekimliği” uygulamasına devam edilecek midir?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da işportacı yakını intihara teşebbüs etti

SONRAKİ HABER

‘Acil ve onurlu bir barış sorumluluğumuzdur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...