24 Ağustos 2011 10:31

Van Gölü kıyılarındaki yasa ihlalleri yargı yolunda

KIYI Kanunu’nun devlet kurumlarınca ihlal edilmesini yargıya taşımaya hazırlanan Van İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, göl üzerinde inceleme yaparak, ihlalin yaşandığı noktaları tespit etti. Uygulamaya tepki gösteren İl Genel Meclis Üyesi Ali Kalçık, Van Valiliğinin Kıyı Kanunu’nu ihlal edenlere karşı herhangi bir adım

Van Gölü kıyılarındaki yasa ihlalleri yargı yolunda
Paylaş

KIYI KANUNU’NA RAĞMEN

Van Gölü sahil şeridinin Kıyı Kanunu’nu ihlal eden resmi kurumların ve özel şahısların bu ihlallerinin ortadan kaldırılması için harekete geçen İl Genel Meclisi, Van Belediyesiyle birlikte Van Gölü üzerinde tekneyle gezerek kıyıdaki ihlalleri tespit etti. Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Kalçık, İmar ve Kentsel Müdürlüğü İmar İşleri Birim Sorumlusu Şükrü Gündal, Harita Mühendisi Harun Şenaras, Kaçak Yapım ve Denetim Sorumlusu İbrahim Saruhan, Ruhsatlı Yapılar Denetim Sorumlusu Eşref Hamamcıoğlu’la birlikte gün boyunca Gevaş ilçesine bağlı İn köyünde inceleme yaptıktan sonra konuyla ilgili yasal yollara başvurmaya hazırlanıyor.

VALİLİK İHLALLERLE İLGİLENMİYOR

İhlalleri Valiliğe bildirdiklerini ancak Valiliğinin herhangi bir çalışma başlatmadığını belirten İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyon Başkanı Ali Kalçık, konuyla ilgili olarak yargıya gideceklerini dile getirdi. Valiliğin 2010’dan bugüne yapılan tüm çalışmalara cevap vermemesinin asıl sebebinin kendisinin ve kendisine bağlı kurumların bu ihlali yapmasından kaynaklandığını de belirten Kalçık, devletin koyduğu kanunu uygulamaması durumunda insanların kanunlara bağlı kalmalarını istemenin de pek doğru olamayacağını ifade etti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

‘Güçlüyüm, yaşama sevdalıyım’

SONRAKİ HABER

Ankara’da işportacı yakını intihara teşebbüs etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...