25 Şubat 2001 22:00

'İçinde olmadığımız kararlara

   uymayacağız'

Paylaş
'İçinde olmadığımız kararlara uymayacağız'
Sivil İnisiyatif Dönem Başkanı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Derviş Günday, uygulanan ekonomik programın battığını belirterek, "Türkiye'de demokrasi varsa bu rezaletin sorumluları hemen görevden alınmalıdır" dedi. Türk-İş, Hak-İş, TOBB, TESK, TİSK ve TZOB Genel Başkanlarından oluşan Sivil İnisiyatif'in dönem başkanlığını üstlenen Günday, Sivil İnisiyatif'in, Türkiye'nin içine düşürüldüğü kriz ortamında çok daha aktif ve belirleyici olacağını belirtti.
Sivil İnisiyatif'in son toplantısında alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve artık içinde bulunmadıkları hiçbir kararın yanında olmayacaklarını ifade eden Günday, "Kobaylığı reddettiğimizi kamuoyuna duyururuz" dedi.
Bundan böyle meydanın boş bırakılmayacağını ifade eden Günday, şu görüşleri dile getirdi: "Yanlış karar ve tercihlerin, ehil olmayan ellerin kurbanı olan Türkiye'nin yeniden IMF'zede olmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bu kararların hiçbir noktasında düşüncemiz, görüşümüz ve onayımız alınmamıştır. Sivil İnisiyatif olarak en az IMF kadar görüşümüzün alınmasını, halka ve halkın temsilcilerine artık saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Sivil İnisiyatif olarak her anlamda hükümetin ensesindeyiz. Yeni bir programın hazırlanacağı da çok açıktır. Görüşümüz ve onayımız alınmadığı takdirde dayatmayı kabul etmeyeceğimizi şimdiden ilan ediyoruz. Lafı gevelemenin anlamı yoktur.
IMF ile beraber uygulanan program batmış, program fiyasko ile sonuçlanmıştır. Türkiye'de demokrasi varsa bu rezaletin sorumlularının hesap vermesi, daha fazla beklemeden görevden alınması son derece doğaldır. Fiyaskonun sorumlularını saptamak ve bunları görevden almak tabii ki Başbakan'ın yetkisindedir. Ancak bizim seçtiğimiz Başbakan'ın atadığı bakan ve bürokratların görevden alınmasını istemek de bizim hakkımızdır."
ÖNCEKİ HABER

Filistin'e Powell baskısı

SONRAKİ HABER

Katliamdan kurtulanlar yine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...