20 Şubat 2001 22:00

Tanış ve Deniz'in akıbeti açıklansın

HADEP İstanbul 3. Bölge ilçe yöneticileri, gözaltında kaybedilen Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Sekreteri Ebubekir Deniz'in akıbetlerinin bir an önce açıklanması için oturma eylemi yaptılar.

Paylaş
Tanış ve Deniz'in akıbeti açıklansın
HADEP İstanbul 3. Bölge ilçe yöneticileri, gözaltında kaybedilen Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Sekreteri Ebubekir Deniz'in akıbetlerinin bir an önce açıklanması için oturma eylemi yaptılar. Dün saat 13.00 sıralarında HADEP Bakırköy İlçe Örgütü önünde biraraya gelen ve ellerinde Tanış ve Deniz'in afişlerini taşıyarak eylem yapan HADEPliler'in slogan atması ise yöneticiler tarafından engellendi.
250 kişi tarafından gerçekleştirilen eylemde açıklama yapan HADEP İl Yöneticisi İrfan Çalış, HADEP'in Türkiye'deki bütün siyasal sorunların, diyalog ve barışçıl siyasal yöntemlerle çözümlenmesi gerektiğini her fırsatta dile getirmesine rağmen, HADEP'e yönelik baskıların her geçen gün arttığını belirtti. Çalış, "Yıllardır bölgede yürütülen çatışmalı ortamın devamından yana olan ve barıştan, uzlaşmadan ve demokrasiden korkan, düşmanlığı, kini ve nefreti kirli varlıklarının gerekçesi olarak gören çeşitli çevreler, silahların susmasıyla paniğe kapılmışlardır. Çünkü uyuşturucu ticaretinden, ranta dayalı ekonomiye kadar koruculuktan, silah kaçakçılığına kadar, bütün kirli işlerini, silahların susmasıyla beraber artık eskisi gibi, yapamaz hale geldiğini görmeye başladılar" dedi. Çalış, 25 Ocak günü Silopi'de gözaltına alınan Silopi ilçe yöneticilerinin gözaltında kaybedilmesini karşı tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. Engellemelere rağmen, HADEP'liler basın açıklamasının ardından, "Kayıplar bulunsun" sloganı atarak dağıldılar.
ÖNCEKİ HABER

Krizin nedeni IMF'dir

SONRAKİ HABER

Anadolu Yakası'nda birlik çabası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...