19 Şubat 2001 22:00

Mersin'de binler kayıpları sordu

Gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 HADEP yöneticisinin bulunmasına ilişkin girişimler yaygınlaşıyor.

Paylaş
Mersin'de binler kayıpları sordu
Gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 2 HADEP yöneticisinin bulunmasına ilişkin girişimler yaygınlaşırken, önceki gün Mersin'e gelen HADEP Genel Başkan Vekili Ahmet Türk ve beraberindeki heyeti karşılayan binlerce kişi kayıpların akıbetini sordu. Heyet, kayıp 2 HADEP'linin afişleriyle donatılan araçlardan oluşan konvoy eşliğinde HADEP Akdeniz Belde Binası önüne geldi.
Burada kendilerini karşılayan 10 bini aşkın kişiye seslenen Ahmet Türk, insanlara dillerini, kültürlerini yaşama hakkının tanınması gerektiğini ifade ederken, demokratik bir ülkede çetelerin olmasının mümkün olmadığını, Türkiye'de Susurluk zihniyetinin sürdüğünü kaydetti. Partisinin bölücü ve ayrılıkçı olmadığına ilişkin vurgularda bulunan Türk'ün sözleri sık sık, "Barış hemen şimdi", "Kayıplar bulunsun" sloganlarıyla kesildi.
HADEP'ten oturma eylemi
Bu arada HADEP İstanbul İl Örgütü önceki gün Beyoğlu İlçe Binası önünde bir araya gelerek Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in gözaltında kaybedilmesini protesto etme amaçlı oturma eylemi yaptı. Çeşitli ilçelerden gelen yaklaşık 1500 kişi, 25 Ocak'tan beri kendilerinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Yöneticileri Tanış ve Deniz'in akıbetlerinin açıklanmasını istedi. HADEP'liler adına açıklama yapan HADEP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş bugüne kadar yükselen kamuoyu tepkisinin bir sonucu olarak, İçişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili soruşturma başlattığını belirtti. Soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması gerektiğini belirten Erbaş, "Bölgede başka faili meçhuller, kayıplar istemiyoruz" dedi. Erbaş tüm demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. Öte yandan kitlenin artmasıyla bölgeyi abluka altına almak isteyen polis, basın mensuplarını caddenin karşı tarafına geçirerek çalışmalarına engel olmak istedi.
Açlık grevi başlayacak
Tanış ve Deniz'in bulunması talebiyle bir süredir il binası önünde oturma eylemi yapan HADEP Ankara İl Örgütü üyeleri, sorunun çözümlenmemesi halinde önümüzdeki günlerde açlık grevine başlayacaklarını açıkladılar. "Kayıplara son", "Yöneticilerimizi istiyoruz" dövizleri ve "Deniz, Tanış inadına barış", "Anadolu susma barışı haykır" sloganlarını atarak dün öğle saatlerinde toplanan HADEP'liler bir süre oturma eylemi yaptı.
Oturma eylemi sürerken partililere seslenen HADEP Ankara İl Başkanı Veli Aydoğan, kayıpların bulunması için sürdürdükleri eylemlerin değişik biçimlerde süreceğine dikkat çekerek, eylemlerinin HADEP binalarında açlık grevi şeklinde süreceğini söyledi. Hedefin sadece HADEP olmadığını belirten Aydoğan, "Hedef sadece HADEPliler değil, tüm demokrasi güçleri hedef alınmıştır" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Yavuz hırsız taktiği

SONRAKİ HABER

Küreselleşme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...