24 Ağustos 2011 12:05

Deniz Feneri’nde şüpheli değişiklik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili kritik bir karara imza attı. Soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili HSYK incelemesi sürerken Başsavcı vekili Nuri Yiğit görevinden alındı. Nuri Yiğit’in yerine HSYK yedek üyesi Harun Kodalak getirildi.Deniz Feneri soruşturmasında aralarında eski RTÜK Başkanı Zahid A

Deniz Feneri’nde şüpheli değişiklik
Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili kritik bir karara imza attı. Soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili HSYK incelemesi sürerken Başsavcı vekili Nuri Yiğit görevinden alındı. Nuri Yiğit’in yerine HSYK yedek üyesi Harun Kodalak getirildi.

Deniz Feneri soruşturmasında aralarında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticilerinin de olduğu şüphelilerin tutuklanmasının ardından HSYK soruşturmayı yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren hakkında inceleme başlatmıştı. Bu inceleme kapsamında devam eden gizli soruşturma evraklarını inceleyen müfettişler savcılardan da kendileri ile ilgili iddialar hakkında bilgi almıştı.

HSYK’nın açtığı inceleme devam ederken Ankara Başsavcılığı kritik bir karara imza attı. Başsavcı Kuriş, Basın Suçlarından Sorumlu Başsavcı Vekili Nuri Yiğit’in sorumluluğunda yürütülen soruşturma için bir başka Başsavcı Vekili Harun Kodalak’ı görevlendirdi. (HABER MERKEZİ)


HARUN KODALAK KİMDİR? Ankara Cumhuriyet Savcısı iken Adalet Bakanlığı listesinden girdiği HSYK üyeliği seçimlerinde HSYK yedek üyesi olan Kodalak, daha sonra HSYK tarafından Başsavcı Vekilliğine getirmişti. Kodalak, telefon dinlemelerle ilgili MİT, Emniyet ve TİB görevlileri ile ilgili yürüttüğü soruşturmalarla dikkat çekmişti. Kodalak, Türkiye’deki tüm iletişimin izlenmesine ilişkin mahkeme kararları aldıran MİT ve Emniyet görevlileri hakkında verdiği takipsizlik kararlarıyla hatırlanıyor. Bu kararlardan biri YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun yasadışı dinlemeler hakkında yaptığı suç duyurusuna verilen karardı.

Kodalak, Deniz Feneri’nde esas faillerin Türkiye’de olduğu tespit edilmesine rağmen davanın uzun süre sürüncemede kalmasıyla eleştirilen savcılardandı.

ÖNCEKİ HABER

‘Kendi erimizi alnından vurduk’

SONRAKİ HABER

Grev düşmanlığında son nokta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...