16 Şubat 2001 22:00

Mücadeleci tutum güç kazandı

Uluslararası Sendikal Dayanışma Konferansı öncesinde bir toplantı yapan Malatyalı sendikacılar, bu girişimin emekçi hareketindeki mücadeleci tutumu güçlendirdiğini belirtti.

Paylaş
Mücadeleci tutum güç kazandı
Yusuf Karadaş - Vural Nasuhbeyoğlu
Geçtiğimiz pazar günü Malatya'da, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Diyarbakır'dan işçi ve memur sendikaları yöneticilerinin katılımıyla yapılan 3. Uluslararası Sendikal Dayanışma Konferansı'na hazırlık toplantısına katılan sendikacılar toplantıyı değerlendirdi. Sendikacılar, yapılan toplantının bölgede bugüne kadar hiçbir inisiyatife sahip olmayan sendikacıların kabuklarını kırmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, bölgede mücadeleci bir sendikal anlayışın gelişmekte olduğuna vurgu yaptılar.
Hazırlık toplantısını düzenleyen sendikacılardan olan KESK GYK üyesi Nurettin Kınık, sendikal dayanışma konferansına ilişkin yaptıkları toplantıda ilk kez çok sayıda sendika yöneticisi ve temsilcisinin bir araya geldiğini açıkladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek konferansa Türkiye'den işçi ve emekçilerin daha hazırlıklı ve somut taleplerle, önerilerle katılacağını dile getiren Kınık, "Toplantımız, 1 Aralık sürecinden sonra yaratılan olumsuz havanın dağıtılması ve yerel emek platformlarının canlandırılmasına da yardım etmiştir" dedi.
Parçalanmışlık aşılmalı
KESK Malatya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Tarım Gıda-Sen Şube Başkanı Hatice Pehlivan, toplantının sınıf bilincinin geliştirilmesine hizmet ettiğini söyledi. İşçi ve memur sendikalarının biraraya getirdiğini belirten Pehlivan, yakalanan birlikteliğin saldırılar karşısındaki parçalanmışlığın aşılması ve OHAL'deki emekçiler üzerindeki baskıların püskürtülmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.
"Tabanda, aramızdaki görüş farklılıklarını kaldırarak mücadele edip örgütlenemezsek uluslararası dayanışmayı da sağlayamayacağız" diyen Öz İplik-İş Malatya Şube Başkanı Mustafa Baştürk, sendikaların konfedarasyon ayrımı yapmadan aynı iş kollarından başlayarak genel bir örgütlülük yaratması gerektiğini belirtti. Baştürk, toplantının Emek Platformu'nun devamının sağlanmasına hizmet ettiğini kaydederek, bundan sonraki toplantılara Emek Platformu'nun tüm bileşenlerinin katılımın sağlanması gerektiğini vurguladı.
Yürüyerek değil, koşarak gitmeliyiz
Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK GYK üyesi Ali Ekber Baytemur, toplantının somut öneri ve taleplerin ortaya konması bakımından olumlu geçtiğini dile getirdi. Baytemur, toplantının birleşik emek mücadelesinin geliştirilmesine de katkı sunduğunu aktardı.
"Toplantıda emekçilere karşı tek yumruk olarak birleşmiş olan sermayeyle mücadeledeki eksiklerimizi gördük. Bu toplantılara çağrıldığımızda yürüyerek değil, koşarak gitmeliyiz" diyen Tarım-İş Malatya Şube Başkanı Necmettin Pektaş, MHP ve DSP'nin uyguladığı politikalara karşı tüm emekçilerin mücadele içine çekilmesini sağlayacak somut kararlar alınması gerektiğini söyledi. Genel-İş Şube Başkanı Bahattin Öner, konferansla emperyalist sömürü düzeninden başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösterecek politikaların geliştirileceğine inandığını belirtti. SES Malatya Şube Başkanı Hasan Kaldık, toplantının emperyalizmin küresel saldırısına karşı emekçilerin uluslararası dayanışmasının örülmesi için önemli bir adım olduğunu ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

CHP'de kazan kaynıyor

SONRAKİ HABER

Tribündeki öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa