16 Şubat 2001 22:00

DİSK, EMEP ve KESK'i ziyaret etti

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel Sekreteri Murat Tokmak, Emeğin Partisi (EMEP)'ni ve KESK'i ziyaret ederek, emekçilerin sorunları ve önümüzdeki sürece ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Paylaş
DİSK, EMEP ve KESK'i ziyaret etti
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel Sekreteri Murat Tokmak, Emeğin Partisi (EMEP)'ni ve KESK'i ziyaret ederek, emekçilerin sorunları ve önümüzdeki sürece ilişkin görüş alışverişinde bulundular. İlk olarak EMEP'in İstanbul'da bulunan Genel Merkezi İrtibat Bürosu'na gelen Çelebi ve Tokmak, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Genel Başkan Yardımcıları Memet Kılınçarslan, Nedim Köroğlu ve GYK Üyesi Ender İmrek ile görüştüler.
Süleyman Çelebi, ziyaret sırasında yaptığı görüşmede, sınıf hareketinin özelleştirme, işsizlik, işten atmalar gibi önemli sorunlar yaşadığını, bu sorunların ancak örgütlü toplumun yaratılmasıyla çözülebileceğini belirtti. Sermayenin ve hükümetin ekonomik programının aynı şekilde devam ettiğini belirten Çelebi, bu programın faturasının da işçilere, çiftçilere, üreticilere, memura, dükkân kapatmak zorunda kalan küçük esnafa çıkartıldığını söyledi. Niğde'de yaptıkları Başkanlar Kurulu toplantısında bu sorunları ele aldıklarını belirten Çelebi, örgütlenmenin genişletilmesi, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması, IMF reçete ve dayatmalarına karşı açık tavır alınması, emekten yana partilerle ve kitle örgütleriyle güçbirliğini geliştirmek yönünde kararlar aldıklarını açıkladı. Demokrasi güçleriyle güçlü bir buluşmanın gerekliliğine inandıklarını belirten Çelebi, işçi ve emekçilerin mücadelesinin yanında olduğu, eylem, grev ve direnişlere destek verdiği için EMEP'e teşekkür etti.
'Birlik önemli'
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de, DİSK'in yeni mücadele yılını sendikalaşma mücadelesi veren DİTAŞ işçileriyle karşılamasının son derece anlamlı olduğunu belirtti. Hükümet sözcülerinin özelleştirme programını devam ettireceklerini ve sıkıntıların daha da artacağı yönünde açıklamalar yaptıklarını hatırlatan Tüzel, yolsuzluk ve hırsızlıkların ardında özelleştirmelerin olduğunun altını çizdi. Sosyal devletten uzaklaşılarak, emekçilerin IMFprogramına boyun eğmelerinin istendiğini belirten Tüzel, halkın sorunlarının çözümünün Emek Platformu'nun başını çekeceği direniş ve mücadelelerden geçtiğini ifade etti. Levent Tüzel, IMF programına karşı emekçilerin, sendikaların ve emekten yana güçlerin birliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, DİSK'in bu yöndeki kararlarını sevinçle karşıladıklarını söyledi.
'Mücadeleci bir süreç olacak'
Daha sonra KESK'i ziyaret eden Çelebi ve Tokmak, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve diğer yöneticilerle görüştüler. Çelebi, KESK Genel Kurulu'nun ardından yeni göreve başlayan yönetime başarılar dilemek için geldiklerini söyledi. Taleplerinin yerine getirilmesi için daha etkin bir mücadele takvimi çıkardıklarını söyleyen Çelebi, KESK'in emekçilerin mücadelesi içerisinde son derece önemli bir yere sahip olduğunu, ortak hareket etmeye ve güçbirliğini geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.
'Emek Platformu tavır koymalı'
Sami Evren de, 1 Aralık 2000'de Emek Platformu'nun düzenlediği eylemdeki demokratik talepleri hükümetin algılayamadığını belirterek, eylemden sonra Emek Platformu'nu oluşturan sendikalar ile KESK'e saldırıların olduğunu söyledi. Halen 100 bine yakın kamu çalışanının soruşturma geçirdiğini belirten Evren, "Bunların içerisinde Yargı-Sen üyelerinden tutuklanan arkadaşlarımız var. Açığa alınma ve sürgünler özellikle Güneydoğu Bölgesi'nde daha yoğundur. Emek Platformu, umarım bu saldırıyı kabullenir ve doğru bir tavır koyar" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

12 yıl sonra fark ettiler

SONRAKİ HABER

Emekli askerlerden kalaşnikof vurgunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...