24 Ağustos 2011 03:57

Öcalan'a görüş engeli 5. haftaya girdi

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı haftalık olağan görüşme, bu hafta da engellendi. 4 haftadır Öcalan'la görüşemeyen Asrın Hukuk Bürosu avukatları, gittikleri Gemlik'te "hava muhalefeti" gerekçesiyle geri çevrildi.Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, dün müvekkilleri PKK Lide

Öcalan'a görüş engeli 5. haftaya girdi
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı haftalık olağan görüşme, bu hafta da engellendi. 4 haftadır Öcalan'la görüşemeyen Asrın Hukuk Bürosu avukatları, gittikleri Gemlik'te "hava muhalefeti" gerekçesiyle geri çevrildi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının, dün müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için Bursa Cumhuriyeti Savcılığı'na ve İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne 4 hafta içinde 8. kez başvurdu. Başvuruya olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmemesi üzerine avukatlardan İbrahim Bilmez, Özgür Erol ve Mehmet Bayraktar, Öcalan'la haftalık olağan görüşlerini gerçekleştirmek için Gemlik Jandarma Karakolu'na gitti. Karakol yetkilileri Öcalan'ın avukatlarına, "hava muhalefeti" iddiasıyla görüşmenin yapılmayacağını iletti. Avukatlar da bunun üzerine Gemlik'ten ayrıldı.

27 Temmuz 2001 tarihinden bu yana avukatların tüm başvuruları, "Hava muhalefeti", "Pazartesi personel faaliyeti yok", "Tuzla gemisi arızalı" gerekçeleriyle reddedilmiş ve Öcalan'la görüş gerçekleştirilmemişti.

Avukatların Öcalan'la görüşmesinin engellenmesi 4. haftasını geride bırakırken, avukatlar, Cuma günü İmralı'ya gidebilmek için 26 Ağustos'ta Bursa Cumhuriyeti Savcılığı'na ve İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacak. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kaddafi: Ya zafer ya ölüm

SONRAKİ HABER

‘Kendi erimizi alnından vurduk’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...