12 Şubat 2001 22:00

HADEP'li başkanlardan

   kayıpları 'bulun' çağrısı

Paylaş
HADEP'li başkanlardan
    kayıpları 'bulun' çağrısı
HADEP'li yedi il ve 2 ilçe belediye başkanı, Silopi İlçe Başkanı Sedar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'i kaybeden karanlık ellerin ortaya çıkarılması ve olayın aydınlatılması çağrısında bulundu.
HADEP Genel Merkezi'nde dün bir basın toplantısı düzenleyen dokuz belediye başkanı adına konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Silopi'den gelen iki kayıp haberinin kendilerini "geçmişin karanlık günlerine geri dönüş mü yaşanıyor?" kuşkusu içine attığını söyleyerek, Tanış ve Deniz'in "Barışa sahip çıkma suçu" işlediklerini belirtti.
Kendilerinin geçmişte benzeri yüzlerce olaya tanıklık etmiş bir bölgenin yöneticileri olduğunu hatırlatan Çelik, "Bu nedenledir ki hızla bu olay üzerinde, geleceğimizi karartmaya çalışan karanlık elleri bir an önce ortaya çıkarma mücadelesinde birbirimize omuz vermeye ve bu olayın aydınlanmasını sağlamaya çağırıyoruz" dedi.
Çelik, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı ve Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderleri ile bölge milletvekillerine "Hepimiz geçmişin acı ve gözyaşlarını unutmuş değiliz. Yeniden bunları yaşamak istemiyorsak, bu olayın faillerini ortaya çıkarmak durumundayız" diye seslendi.
Yalova ve Ceyhan'dan tepki
Bu arada HADEP Yalova İl Örgütü, Tanış ve Deniz için oturma eylemi gerçekleştirdi. Önceki gün saat 15.00 sıralarında il binası önünde toplanan HADEP üyeleri adına açıklama yapan, İl Başkanı Gülistan Ensarioğlu, 2 HADEP'linin koybolmasının barıştan rahatsızlık duyan karanlık güçlerin işi olduğunu ifade etti. Ceyhan'da da HADEP ilçe binasında bir araya gelen demokrasi platformu üyeleri de, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve bütün yetkililerin sessizliklerini sürdürmeleri ve "Sağ verdik sağ istiyoruz" çığlığına duyarsız kalmasını eleştirdiler.
ÖNCEKİ HABER

Kitaba baskılar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Mücadeleci sendikal anlayışa doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...