11 Şubat 2001 22:00

Miting yasaklamasına kitlesel protesto

İstanbul'da yapılması planlanan "Demokrasi Mitingi"ne İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemesi partiler ve sendikacılar tarafından dün kitlesel olarak protesto edildi.

Paylaş
Miting yasağına kitlesel protesto
İstanbul'da yapılması planlanan "Demokrasi Mitingi"ne İstanbul Valiliği tarafından izin verilmemesi EMEP, ÖDP, HADEP İstanbul il örgütleri ve İHD İstanbul Şubesi ile KESK, DİSK, DBP ve Halkevleri tarafından dün kitlesel olarak protesto edildi. ÖDP İstanbul il binası önünde dün saat 13.00'te yapılan basın açıklamasına katılan yaklaşık 1000 kişi "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", " Yaşasın halkların kardeşliği", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarını attı. Burada basın açıklamasını okuyan HADEP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş, Türkiye'de şiddete ve gerginliğe dayalı baskıcı politikaların dozunun her geçen arttığına dikkat çekti.
Türkiye'nin kriz içinde kıvrandığını belirten Erbaş, ordunun siyaseti yönlerdirmeye devam ettiğini, cezaevlerinin yeni ölümlere gebe olduğunu, Kuzey Irak'a yapılan asker sevkıyatıyla ülkenin savaş ortamına sürüklendiğini, IMF politikalarıyla emekçilerni yoksullaştırıldığını söyledi.
'Hükümetten hesap soracağız'
Gelişen bu saldırıları püskürtmenin tek yolunun demokratik siyasal mücadeleden geçtiği bilincinde olduklarının altını çizen Erbaş, dün yapmayı düzenledikleri mitinge valiliğin izin vermediğini, valiliğin eylülden bu yana hiçbir miting taleplerine olumlu cevap vermediğini kaydetti. Gelişen antidemokratik uygulama ve politikalara, F tipi cezaevlerine ve katliamlara, ordu güdümlü siyasete karşı olduklarını bir daha yenileyen Erbaş, DSP-MHP-ANAP hükümetinden hesap sormak, emekçilerin ve ezilenlerin kendi demokratik iktidarı kurmak için mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. Tüm kamuoyunu gelişen baskılara karşı mücadeleye çağıran Erbaş, Türkiye'yi kendi karanlık ve otoriter emellerini gerçekleştirmek için kan gölüne çevirmek isteyen savaş rançılarını protesto ettiklerini söyledi. Basın açıklamasından sonra kitle alkışlar ve "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganı atarak dağıldılar.
ÖNCEKİ HABER

CHP'liler CHP'yi protesto etti

SONRAKİ HABER

'Kayıpları canlı istiyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...