09 Şubat 2001 22:00

Çorum üretici kurultayına hazırlanıyor

Emeğin Partisi, Çorum'da gerçekleştirmeyi düşündüğü üretici kurultayına yönelik çalışmalarına köy gezilerini başlatarak hız verdi.

Paylaş
Çorum üretici kurultayına hazırlanıyor
Emeğin Partisi Çorum'da gerçekleştirmeyi düşündüğü üretici kurultayına yönelik çalışmalarına hız verdi. EMEP, 21 Şubat 2001 tarihinde ülke tarımının sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla, Tüm Köylü Sendikası Örgütlenme Sekreteri İsmet Patron, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Tahsin Yeşildere ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı'nın katılımıyla bir panel gerçekleştirecek.
Kültür Düğün Salonu'nda düzenlenecek panel öncesi, katılımı artırmak için köy gezilerini sürdüren EMEP'liler, bu ön çalışmaların ardından yoğun bir şekilde kurultay çalışmalarını başlatacaklarını ifade ediyorlar.
Mecitözü'nün Kozveren, Bayındır, Alancık, Yedigöz, Kayı ve Dağsaray köyleri ile merkeze bağlı Höyük, Ovasaray köylerini gezen EMEP heyetleri kahve ve köy meydanlarında köylülerle tarım sorunlarını tartıştı. Panele katılım çağrısı yapılan sohbetlerde ayrıca köylülüğğün örgütlenmesi gerektiği üzerine vurgular yapıldı. Trakya, Malatya ve Tunceli'de yapılan çalışmaları aktaran EMEP heyetini ilgiyle dinleyen köylüler kendi bölgelerinde de böylesi çalışmaların başlatılmasının gerektiğini dile getirdiler.
Bir çok muhtar çalışmaları sonuna kadar destekleyeceğini söyleyerek, afiş ve bildirileri alıp köyde dağıtım yapacağanı ifade etti. Köy köy dolaşıp çalışma yürütmenin dışında çeşitli oda ve birlikleri de ziyaret eden EMEP'liler bu kurumlardan hem panele katılmalarını hem de çalışmalarını desteklemelerini talep ediyor.
Süt Üreticileri Birliği yöneticileri, EMEP'in üreticileri aydınlatma doğrultusunda yürüttüğü çalışmaların umut verici olduğunu ve panele en geniş katılımın sağlanması için çaba sarfedeceklerini kaydederken, Çorum Ziraat Odası Başkanı Selahattin Biçer ve Ortaköy Ziraat Odası yöneticileri de destek sözü verdi.
ÖNCEKİ HABER

Emekçiler Ecevit'ten yanıt bekliyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlılar endişeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...