09 Şubat 2001 22:00

Amerikan sermayesine vergi kıyağı

ABD Başkanı George W. Bush, ABD'li patronlar için "bulunmaz nimet" olan 1.6 milyar dolarlık vergi indirim teklifini, ABD Kongresi'ne gönderdi.

Paylaş
Amerikan sermayesine vergi kıyağı
ABD Başkanı George W. Bush, ABD'li patronlar için "bulunmaz nimet" olan 1.6 milyar dolarlık vergi indirim teklifini, ABD Kongresi'ne gönderdi. Bush, teklifinin, "Amerikan ekonomisini yeniden canlandırmak için şart olduğunu" savundu.Bush'un hazırladığı ve 10 yıl süreyle geçerli olacak plan, büyük sermaye ve yüksek gelir sahibi kişilerin, neredeyse "vergiden muaf" tutulmalarına yol açacak. Muhalefete düşen Demokrat Parti de, planın "zenginlerden yana" olduğunu belirtti.
Başkandan inciler
Önceki gün Beyaz Saray'da bir demeç veren Bush, "tüketici güvenini yeniden artırmak için" acele hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Bush, "Gelir vergisi mükelleflerini rahatlatacak olan planımı Kongre'ye gönderdim. Fazla yüklendiğimiz mükelleflere, kendi paralarının bir kısmını geri vermeliyiz" diye konuştu. ABD Başkanı, Kongre'nin "bu belirsiz zamanların gerektirdiği hızla" teklifi yasalaştırmasını diledi.
Bush, yeni bir inci döktürerek, "Vergi indirimine hemen ihtiyacımız var. Aslında, vergi indirimine dün ihtiyacımız vardı" dedi.
Bush, indirim paketinin zenginleri kayıran niteliğini de gizlemeye çalışarak, "düşük gelirli gruplar ve küçük girişimcilerin vergi oranlarını düşüreceklerini" öne sürdü.
ÖNCEKİ HABER

Katiller vakit kaybetmiyor

SONRAKİ HABER

Münih Konferansı ve 'Türkiye'nin tezi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...