08 Şubat 2001 22:00

Silopi'de iki ceset bulundu

Silopi'de bulunan kimliği belirsiz iki cesedin günlerdir kayıp olan HADEP Silopi İlçe Başkanı Tanış ve İlçe Yöneticisi Deniz'in olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Paylaş
Silopi'de iki ceset bulundu
Silopi'de kimliği belli olmayan iki kişinin cesedi bulundu. Bulunan cezetlerin günlerdir kayıp olan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in olabiliceği ihtimali üzerinde duruluyor. Cesetlerin Tanış ve Deniz'e ait olduğu yönünde duyumlar aldıklarını açıklayan MAZLUMDER, "Korkulan oldu. Yine faili meçhil, yine karanlık" dedi.
MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Şube Başkanı Ahmet Selamet tarafından duyumların ardından yapılan açıklamada, daha önceki olaylar düşündüğünde bu olayın faillerinin de bulunmayacağının akla geldiği kaydedildi. "Rutin dışına çıkması" doğal karşılanan bir devlet anlayışının varlığı ile faili meçhullerin aydınlatılmasını beklemenin hayale eşit bir iyimserlik olduğunu kaydeden Selamet, bu anlayış çerçevesinde hukukun üstünlüğü, açıklık, yetki ve sorumlulğun eşgüdümü gibi ilkelerin fazla bir anlam taşımadığını vurguladı.
Tanış ve Deniz sağ bulunsun
Henüz cesetlerin kime ait olduğunu tespit edilemzeken olayı protesto etmek için yurdun çeşitli yerlerinde eylemler sürdü. İHD İzmir Şubesi, 25 Ocak 2001 tarihinde Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Merkez Jandarma Karakolu'na çağrılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP yöneticilerinin sağ olarak teslim edilmeleri istemiyle İçişleri Başkanlığı'na mektup gönderdi. Merkez Cumhuriyet Postanesi'nde saat 12.30'da gerçekleştirilen mektup gönderme eylemi öncesi konuyla ilgili bir açıklama yapan İHD İzmir Şube Başkanı Günseli Kaya, ülkede özellikle 1990'dan sonra yoğunlaşan yargısız infaz, işkence ve gözaltında kayıp olaylarında hedefin daima muhalif kesimler olduğunun altını çizerek, siyasal ve ekonomik krizlerin yükselmesine paralel olarak gelişen aktif muhalefetin, gözaltında kayıplar, işkenceler vb. olgularla toplumun ilerici kesimlerinden yalıtılmak istendiğini kaydetti. Ayrıca HADEP Konak İlçe Örgütü önünde de 15 dakikalakı oturma eylemi gerçekleştirildi.
HADEP Diyarbakır İl Örgütü yönetici ve üyeleriyle iki HADEP'linin göz altına alındıktan sonra akıbetlerinin bilinmemesini protesto için 15 dakikalık oturma eylemi yaptı. Dün saat 12:30'da Diyarbakır Demokrasi Platformu ise, Petrol-İş Diyarbakır şubesinde düzenlediği basın toplantısında, "Toplumu oluşturan tüm kesimlerinin mevcut duruma ilişkin demokratik tepki ve duyarlılığı siyasal iktidar tarafından doğru algılanıp, buna uygun politikalar geliştirmesi tarihsel bir sorumluluktur" denildi.
HADEP Kayapınar Beldesi Başkanlığı bahçesinde oturma eylemi yapan grup adına açıklama yapan HADEP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mefail Altındağ, Şırnak Valiliğinin Silopi HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış'ın muhbir olduğu yönünde verdiği demecin yalan olduğunu söyleyerek, yapılmak istenenin kamuoyunu olayın gerçekliğinden saptırmak olduğunu belirtti.
Altındağ, her gün 15 dakikalık oturma eylemlerini partilerinin genel merkezi tarfından gelecek talimatlar doğrultusunda sürdüreceklerini ifade etti.
Adana'da, HADEP, EMEP, CHP, SİP ve DBP Adana İl Örgütleri ile İHD, Genel-İş 6 No'lu Bölge, Haber-Sen, BTS, SES, Pir Sultan Abdal Derneği, ÇHD, TAYDER, İMO, EMO, Tümbel-Sen ve Tarım-Gıda-Sen Adana Şubeleri, dün bir basın açıklaması yaparak, konunun muhatabı olan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanların susmak yerine açıklama yapmalarını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Coşan kararnamesi Köşk'ten döndü

SONRAKİ HABER

Tıbba darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...