23 Ağustos 2011 13:01

Çocukları da saydınız mı?

Kandil’e yönelik hava operasyonu sürerken Genelkurmay Başkanlığı kendi bilançosunu açıkladı. 90 ila 100 HPG’linin öldürüldüğü, 80’den fazla HPG’linin yaralandığı iddia edilen açıklamada katledilen siviller ve çocuklar görmezden gelindi. Açıklamada ayrıca hava ve kara operasyonlarını

Çocukları da saydınız mı?
Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, 17-19 Ağustos tarihleri arasında Federal Kürdistan Bölgesi’ne düzenlenen hava harekatına ilişkin internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada uçakların yanı sıra uzun menzilli top atışlarının da kullanıldığı kaydedildi. Açıklamada, 20 Ağustos tarihinde, Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 Ağustos tarihinde, Kandil, Gara, Zap ve Metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 Ağustos tarihinde ise Zap, Hakurk, Avaşin-Basyan ve Kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedefin vurulduğu belirtildi.

Uçakların en geniş hedef tespit sistemlerini kullandığının belirtildiği açıklamada, toplam 132 hedefe 102 sorti yapıldığı vurgulandı. Hasar tespiti için 24 keşif uçuşunun yapıldığının kaydedildiği açıklamada, ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedefe top ateşi yapıldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca harekatın, Diyarbakır’da bulunan 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından yapıldığı kaydedildi.

KATLEDİLEN SİVİLLERİ GÖRMEDİ

Açıklamada, ateş altına alınan hedeflere ilişkin ayrıntılı analizlerin yapıldığı iddia edilerek bombardımanda hayatını kaybeden siviller ise görmezden gelindi. Bombalanan sivil alanlara ilişkin olarak ise şunlar iddia edildi: “Hedefler, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir.”

Açıklamada, bombalanan yerlere ilişkin de bilgiler verilerek, “73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğu belirlenmiştir” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca hava saldırısı sırasında 90 ila 100 arasında HPG’linin hayatını kaybettiği iddia edilerek, “80’den fazla yaralının da bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı görülmüştür” denildi.

Bölgede bulunan köylülerin canlı kalkan olmaya zorlandığı ileri sürülen açıklamada öldürülen siviller görmezden gelindi.
Genelkurmaylık açıklamasında bölgeye gazetecilerin girişinin PKK tarafından engellendiği ileri sürülerek, bunun gerçek zaiyatı gizlemeye yönelik olduğu iddia edildi. Açıklamada ayrıca 19 Ağustos tarihinde Türkiye sınırları içerisinde de hava operasyonu düzenlendiği ve Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki eyleme katılan 5 HPG’linin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
Açıklamada hava ve kara operasyonlarının devam edeceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisin gazlı dayak fantezisi

SONRAKİ HABER

Kurtulmuş: Başbakan ve çevresindekiler Çiller ve Ağar ekibi olma yolunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa