03 Şubat 2001 22:00

Çünkü vatana ihanet etmem!

Telekom'un satılmasına karşı imza toplayan işçilerin "sağlam" bir destekçisi var. Emekli PTT işçisi Kazım Biçer. Doktorun "Fazla konuşma ve kendini yorma" dediği Biçer, dükkan dükkan dolaşarak; konuşuyor, anlatıyor, imza topluyor.

Çünkü vatana ihanet etmem!
Muzaffer Özkurt
"İmza kampanyası duyunca hemen aldım ve dışarı çıktım. Esnafları dolaşarak, sorunun önemini anlattım, iki günde 100 imza toplayarak işçilere götürdüm". Geçirdiği gırtlak ameliyatı nedeniyle ancak eliyle boğazındaki deliği kapatarak, güçlükle konuşan biri için bu oldukça zor olsa gerek.
60 yaşındaki emekli PTT işçisi Kazım Biçer'e ameliyatı yapan doktor "Fazla konuşma ve kendini yorma" demiş. Çünkü 15 - 20 dakika konuştuğunda bile boğazında ödem oluşuyor, boğazı şişiyor ve ağrımaya başlıyor.
Kazım Biçer'in topladığı imzalar, 26 yılını verdiği PTT'nin T'sinin; yani Telekom'un özelleştirilmesine karşı. Bağcılar Telekom işçileri, IMF talimatıyla özelleştirilmek istenen ve 24 bin işçinin işini kaybetmesi sonucuna yol açmasının yanısıra, ülke bağımsızlığına da ciddi darbe vuracak bu özelleştirmeye karşı bir süredir imza topluyorlar. Kazım Biçer, bunu duyar duymaz, doktorun tüm uyarılarını bir kenara bırakıp, dükkan dükkan dolaşmaya başlamış. Gittiği her dükkanda, "Telekom'un niçin satılmaması gerektiğini" ve "satılmasının neden vatana ihanet olduğunu" anlatmış, iki günde tam 100 esnafa.
Dolaştığı dükkanlardan edindiği izlenimi ise bir çırpıda sıralayıveriyor Biçer: "Bu çalışmanın devam etmesini istiyorlar. Çoğu esnaf kötü durumundan dolayı kepenk kapatalım diyor. Ve bu çalışmanın içinde olmak istiyorlar".
Kazım Biçer'in PTT'de tam 26 yılı geçmiş. Bu 26 yıl boyunca hakları için mücadele ettiğini ve Telekom'un PTT'den ayrıldığı zaman da pek çok eylemler yaptıklarını anlatıyor. Sendikal örgütlenme sürecinde PTT'de bulunan Kazım Biçer, bu süreci "Sendika için çok çalıştık. Birçok yerde sendikanın örgütlenmesinde yer aldım. Ancak benim çalıştığım yerin uygunsuzluğu nedeniyle sendikayı sokamadık. Ben sendikalı olamamama rağmen yine de tüm eylemlere katıldım. Zaten bu yüzden hakettiğim halde şef ve müdür yapmadılar. Ama bunu hiç umursamadım" diye özetliyor.
'Özelleştirme peşkeştir'
Telekom'un satılmak istenmesinin sermayeye peşkeş çekmek anlamına geldiğini söyleyen Kazım Biçer, "Diyorlar ki: 'Ben devlet olarak bu parayı kasama koyamıyorum. Al özel sektör sen bu parayı istediğin gibi ye. Eğer zarar edersen bankalar gibi ben sana destek olurum'. İşte Telekom'un özelleştirilmesini özeti bu" diyor.
PTT'de çalıştığı zamanlar ve daha önceleri de olduğu gibi ülkeye sahip çıkmak için elinden geleni yapacağını ve her türlü çalışmaya ağır rahatsızlıklarına rağmen hazır olduğunu söyleyen Biçer, "Zaten bu saatten sonra mücadeleden vazgeçecek halimiz yok" diyor.
Karşı koymamak vatana ihanet
İşte Kazım Biçer'in esnafa anlattığı bu. Zaten dürüstlüğü ve verdiği sözü tutmasıyla bilinen Biçer'e fazla itiraz eden de olmamış. "Sadece" diyor Biçer, "Sadece iki esnaf imza atmadı. Aslında ikisi de beni sever ve sayar, ama ne olursa olsun buna imza atmamak vatana ihanettir. Ve ben bunları onlara da söyledim. Sevgi saygı bir yana. Telekom'un özelleştirilmesine karşı çıkmak gerekiyor ve bana göre kim bu çalışmaya katılmazsa, özelleştirmeye karşı çıkmazsa ya da en azından imzasını bu metinlerin altına atmazsa vatan ihanet ediyordur".
"Ben Telekom'un peşkeş çekilmemesi için elimden geldiğince mücadele edeceğim" diye ekliyor Kazım Biçer, "Çünkü vatana ihanet etmem!"
ÖNCEKİ HABER

TEKEL'e sahip çık!

SONRAKİ HABER

Ekvador'da mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa