03 Şubat 2001 22:00

Vedat Korkmaz gözaltına alındı

Evrensel gazetesi imtiyaz sahibi Vedat Korkmaz, iki ayrı erteleme kararı olan bir para cezasından dolayı önceki gün Gebze'de jandarma tarafından gözaltına alındı.

Paylaş
Vedat Korkmaz gözaltına alındı
Evrensel gazetesi imtiyaz sahibi Vedat Korkmaz, iki ayrı erteleme kararı olan bir para cezasından dolayı önceki gün Gebze'de jandarma tarafından gözaltına alındı. Müvekkilleri ile görüşmek üzere gittiği Gebze Cezaevi çıkışında gözaltına alınarak Gebze Jandarma nezarethanesine götürülen Korkmaz, halen serbest bırakılmadı. Korkmaz'ın, 1995 yılında Evrensel gazetesi sahibi iken verilen para cezalarının ödenmemesi nedeniyle çıkarılan yakalama emri üzerine gözaltına alındığı açıklandı. Ama söz konusu cezalar, iki ayrı erteleme yasası ile iki kez ertelenmişti.
Korkmaz'ın avukatı Kamil Tekin Sürek, "Bu gözaltı, tamemen keyfi bir uygulamadır. Vedat Korkmaz'ın aldığı para cezaları iki kez ertelenmiştir. Yani Korkmaz 4454 ve 4616 sayılı yasalarla ertelenen basın suçlarından verilmiş cezalar nedeniyle haksız ve yasalara aykırı olarak gözaltına alınmıştır" açıklamasını yaptı.
Sürek, "Jandarmanın kasıtlı bir tutumu var. Adalet Bakanı'nın avukatları hedef göstermesi ve F tipi cezaevlerine geçişten sonra cezaevlerine müvekkilleriyle görüşe giden avukatlara olağanüstü zorluklar çıkarılıyor ve avukatlardan bazıları birtakım bahanelerle gözaltına alınıyor" dedi. Müvekkilinin 02.02. 2001 günü saat 13.00'da gözaltına alındığını, jandarmanın isterse bir saat içerisinde yakalama emri konusunda ilgili savcılıklardan faksla bilgi alıp Korkmaz'ı bırakabileceğini ifade eden Sürek, jandarmanın cuma günü savcılıklardan bilgi istemediğini, cumartesi ve pazar günü de savcılıkların işlem yapmadığı için Korkmaz'ı pazartesi gününe kadar gözaltında tutmak istediklerini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Deniz ve Danış'ın akibeti açıklansın

SONRAKİ HABER

Sürgünlere karşı miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa