03 Şubat 2001 22:00

Deniz ve Danış'ın akibeti açıklansın

Şırnak'ın Silopi ilçesinde on gün önce gözaltına alınan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Danış ve ilçe sekreteri Ebubekir Deniz'den halen bir haber alınamadı.

Paylaş
Deniz ve Danış'ın akibeti açıklansın
HADEP Silopi temsilcileri, partilerinin Diyarbakır İl Örgütü'nde bir basın açıklaması yaparak Şırnak'ın Silopi ilçesinde gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Danış ve parti yöneticisi Ebubekir Deniz'in akıbetinin açıklanmasını istedi. Parti adına oluşturulan heyette bulunan HADEP Genel Sayman Yardımcısı Mehmet Işıktaş, Parti Meclisi (PM) Üyesi Eyüp Karakeçi, PM Üyesi Cemil Aydoğan ve HADEP Genel Merkez Sekreteri Mahmut Şakar; Danış ve Deniz'in kayıplarla ilgili durumu yerinde incelemek üzere 2 Şubat günü Silopi'ye hareket ettiklerini, ancak oluşturdukları heyetin Cizre'ye girişlerinin engellendiğini belirttiler. Mahmut Şakar; "Heyetimizin Cizre ve Silopi'ye girmesini engelleyen makam neresidir? Bu kararın yasal dayanağı nedir? Keyfi karar ve uygulamalar ne zamana kadar sürdürülecektir? Bu engelleme İçişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde mi olmuştur? Yetkililerin yaptığı çelişkili açıklamaların hangisinin doğru olduğunu ve nedenlerini öğrenmek istiyoruz" diye konuştu. Kayıpların derhal ortaya çıkarılmasını isteyen HADEP yöneticileri, kayıpların akıbeti açıklanıncaya kadar bu işin takipçisi olacaklarını söylediler.
İstanbul'da faks eylemi
HADEP İstanbul İl Örgütü Serdar Danış ve Ebubekir Deniz'in akıbetinin açıklanması talebiyle İçişleri Bakanlığı'na faks gönderdiler. Dün Galatasaray Postanesine gelen HADEP İstanbul İl Örgütü temsilcileri, Danış ve Deniz'in 25 Ocak'ta Jandarma Alay Komutanlığı'na çağrıldığını, aradan geçen 9 güne rağmen kendilerinden haber alınamadığını belirten HADEP üyeleri 'barış ortamının' etkisiyle bir süredir duran cinayetlerin tekrar gündemleştirilmek istendiğini ifade ettiler. "Faili meçhuller bir daha yaşanmamalıdır" diyen HADEP üyeleri, Ebubekir Deniz ve Serdar Danış'ın akibeti belirleninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.
'Kaybedilmeye izin vermeyin'
Uluslararası Kayıplarla Mücadele Komitesi (İCAD) kamuoyuna seslenerek Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in gözaltında kaybedilmesine izin verilmemesini istedi. İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin, İHD GYK Üyesi Metin Kılavuz, İHD Mardin Şube Başkanı Veysi Pırıltı, gazeteci Ayşe Duzkan ve Celal Başlangıç'tan oluşan bir heyet kayıpları araştırmak için dün akşam Silopi'ye hareket etti. Heyet bir günlük incelemenin ardından geri dönecek.
SES'ten tepki
SES tarafından yapılan yazılı açıklakmada, HADEP Silopi ilçe Başkanı Serdar Tanış ile üye Ebubekir Demir'den hala haber alınamamasının düşündürücü olduğu bildirildi. AB üyeliğinin, demokratikleşmenin, insan haklarının, barışın ve hoşgörünün tartışıldığı bir dönemde, bazı çıkar gruplarının gerginliği tırmandırmasının "düğmeye kim basıyor" sözünü doğruladığı belirtilen açıklamada, baskıcı ve anti-demokratik uygulamaların terk edilmesi istendi. Açıklamada, yetkililerin Tanış ve Demir'in akıbeti hakkında açıklama yapmak zorunda olduğu hatırlatıldı.
ÖNCEKİ HABER

Kayıtdışılığın faturası işçiye

SONRAKİ HABER

Vedat Korkmaz gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...