31 Ocak 2001 22:00

İşgüvencesi yılan hikâyesi

İşçiler için gerçek bir güvence sağlamadığı halde uzun süredir Çalışma Bakanı Okuyan tarafından 'hükümetin en faydalı icraatı' olarak sunulan işgüvencesi yasa tasarısı yine sürüncemeye kaldı.

Paylaş
İşgüvencesi yılan hikâyesi
Yaşar Okuyan'ın günlerdir duyurduğu, Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve TİSK genel başkanlarının katıldığı, 'İşgüvencesi yasası zirvesi'nden bir sonuç çıkmadı. Aylardır işçi sendikaları, patronlar ve Yaşar Okuyan arasında polemik konusu olan işgüvencesi yasa tasarısını Meclis'ten geçirilmemesi yönünde patronların baskıları etkili olmuştu. Dün yapılan toplantıyı Okuyan, "inatlaşmadan uzlaşmaya atılan adım" diye nitelendirdi. Ancak 'uzlaşma adımı' tasarının bilim adamı ve hukukçulardan oluşan ve "tarafların eşit temsil edileceği" bir komisyona havale edilmesiyle noktalandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Yaşar Okuyan'ın çağrısı ile yapılan toplantıya, Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve TİSK Genel Başkanı Refik Baydur katıldı.
Uzlaşma sağlanamadı
Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından konfederasyon başkanlarıyla birlikte basına açıklama yapan Okuyan, işgüvencesi tasarısının incelenerek bir uzlaşmaya varılması için bilim adamları ve hukukçulardan oluşan bir komisyon kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'ten birer, 'eşitlik gereğince' TİSK'den ve hükümetten üçer temsilci tarafından oluşturulacak komisyonun işgüvencesi konusunda ivedilikle bir karara varacağını belirten Okuyan, AB'ye uyum çerçevesinde çalışma hayatıyla ilgili tüm sorunları ele alacak bir komisyon daha oluşturulacağını söyledi. İşçi, patron ve hükümet kesimlerinin ortak noktada buluşmakta samimi adımlar attığını ifade eden Okuyan, "Olumlu adımlar attık, kavgayla bir yere varılması mümkün değil. İnatlaşmadan uzlaşmaya bir adım atıyoruz. Varılacak sonuç tüm kesimlerin lehine olacaktır" diye konuştu.
İşgüvencesi için oluşturulacak komisyon ilk toplantısını 7 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Kavaklıdere SSK Sosyal Tesisleri'nde yapacak.
ÖNCEKİ HABER

Polisin 'öldürme yetkisi' gündemde

SONRAKİ HABER

Altının zehirli mirası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa