24 Ocak 2001 22:00

Diyarbakır Emniyet Müdürü öldürüldü

Dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 150 metre ötesinde gerçekleştirilen bir saldırı sonucu Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve 5 koruma polisi öldürüldü.

Paylaş
Diyarbakır Emniyet Müdürü öldürüldü
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan dün öldürüldü. Saat 17.55'te makamından ayrılan Okkan'ın içinde bulunduğu araca ve eskort aracına Emniyet Müdürlüğü'nün 150 metre ötesindeki Şehitlik mevkiindeki Et Balık Kurumu önünde çapraz ateş açıldı. Kaleşnikof silahlar ve el bombasıyla gerçekleştirilen saldırı sonucu Okkan ve 5 koruması öldü. Okkan'la birlikte toplam 6 polisin öldürüldüğü saldırının ardından polis tüm şehirde geniş çaplı operasyon başlattı.
Hizbullah'ın Diyarbakır Sorumlusu olarak bir süre önce gözaltına alınan, Sabir Özdemir'in polis ifadesinde Ömer Hoca kod adlı bir örgüt yöneticisinden Okkan'a yönelik silahlı saldırı yapmak için talimat aldığını ifade ettiği belirtiliyor.
Daha önce Kars Emniyet Müdürü olan Okkan ismini Diyarbakır'da Hizbullah'a yönelik operasyonlarla duyurmuştu. Adı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne aday isimler arasında geçen Okkan, Diyarbakırspor Yönetim Kurulu Üyesi'ydi. Saldırının ardından açıklama yaparak olayı kınayan Başbakan Ecevit eylemin Türkiye'deki huzur ortamını bozmaya yönelik olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı kınadı. İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'ın bu sabah Diyarbakır'a gideceği bildirildi. Ölen polislerin isimleri şöyle: Özel kalem görevlisi Mehmet Kamalı, emniyet müdürünün korumaları Sabri Gün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy. Yaralı polis memurlarının da Nuri Bozkurt, Mustafa Dinçer, Veli Göktepe ve Fatih Gökçek olduğu açıklandı.
ÖNCEKİ HABER

Çukobirlik'te sosyal haklar budanıyor

SONRAKİ HABER

AP heyetinden EMEP'e ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...