20 Ocak 2001 22:00

Zonguldak'ta 'insanca yaşam' mitingi

Emek Platformu'na bağlı sendika ve örgütlere üye 1500 işçi ve emekçi, İstasyon Caddesi'nde toplanarak Madenci Anıtı'na kadar yürüdüler.

Paylaş
Zonguldak'ta 'insanca yaşam' mitingi
Zonguldak Emek Platformu, "Sefalet Değil, İnsanca Yaşamak" mitingi düzenledi. 1 Aralık işbırakma eylemi sonrasında başlatılan soruşturma ve açığa almaların protesto edildiği mitingde, Zonguldak Valisi İsmet Metin'e tepki büyüktü.
Emek Platformu'na bağlı sendika ve örgütlere üye 1500 işçi ve emekçi, İstasyon Caddesi'nde toplanarak Madenci Anıtı'na kadar yürüdüler. Burada bir konuşma yapan Emek Platformu Dönem Sözcüsü Salih Alemdar, temel hak ve özgürlüklerin, sendikal hakların, demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirtti. Alemdar, "Ülke nüfusunun 1.5 milyonu mutlu azınlık. Bu kişiler aramızda ayrıcalıklı olarak yaşamakta. İşte bu adaletsiz paya, şiddetle karşı çıkıyoruz. Baskı, zulüm, ceza ve sürgünler bizleri yıldıramaz. Katılımcı demokrasi ve sosyal hukuk devleti bizim dayanağımız olacaktır. Değişik zenginlik kaynaklarına sahip olan ülkemiz, kötü yönetimler sayesinde halkını ve milletini mutlu edememiştir" dedi.
KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kemal Bulut da, yüzdelik sefalet ücreti değil, insan onuruna yaraşır ücret talep ettiklerini söyledi. Ayrıca, öğretmen Serpil Açıl'ın 1 Aralık sonrasında açığa alınmasına gerekçe olan "İsyan" adlı şiir miting alanında yeniden okundu.
ÖNCEKİ HABER

Siyanüre 'af' çıkıyor

SONRAKİ HABER

Operasyona tepkiler ve

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...