19 Ocak 2001 22:00

EMEP'ten gözaltılara tepki

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılınçaslan, emek ve demokrasi güçleri üzerindeki baskıların son bulmasını ve Tüm Yargı-Sen yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş
EMEP'ten gözaltılara tepki
Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Memet Kılınçaslan, emek ve demokrasi güçleri üzerindeki baskıların son bulmasını ve Tüm Yargı-Sen yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.
Kılınçaslan tarafından yapılan yazılı açıklamada, emek ve demokrasi güçleri üzerindeki baskıların arttığı belirtilerek, "Bu duruma son örnek, Tüm Yargı-Sen yöneticisi beş emekçinin gözaltına alınması ve Genel Başkan Tekin Yıldız hakkında da arama kararı verilmesidir. Bu şaşırtıcı değildir. Zira, hükümetin bir süredir Tüm Yargı-Sen'e karşı hukuk dışı bir operasyon sürdürdüğü biliniyor. Önce Tüm Yargı-Sen İstanbul Şube Başkanı Ali Yazıcı açığa alındı ve hakkında idari soruşturma başlatıldı. Daha sonra Sendika'nın Genel merkezi güvenlik güçlerince basıldı.. Arkasından Sendika Genel Başkanı Tekin Yıldız sürüldü" dedi. Tüm Yargı-Sen'in "suçu"nun tüm insan hakları, hukuk ve demokrasiden yana kişi ve kurumlar gibi F tipi cezaevlerine karşı çıkması ve Adalet Bakanlığı'nı eleştirmesi olduğuna dikkat çeken Kılınçaslan, sendikacıların tutuklanmasının aynı zamanda F tipine karşı olduklarını daha önce defalarca açıklayan barolar, avukatlar, doktorlar ve aydınlara karşı yöneltilen tehditin süreklileştirildiğini gösterdiğini kaydetti. Kılınçaslan, şöyle devam etti: "Ne var ki, tehdit ve baskının asıl nedeninin talan ve yoksullaştırmayı hedefleyen IMF'nin politikalarını engelsiz uygulama isteği olduğu emekçilerce çok iyi bilinmektedir. Hükümet, sermaye çevreleri ve siyasi gericilikten medet uman çevrelere hatırlatıyoruz: Baskı ve tehditlerle emek, demokrasi ve özgürlük taleplerinin önünün alındığına tarih tanık değildir. Emek ve demokrasi güçleri üzerindeki baskılar son bulsun, Tüm Yargı-Sen yöneticileri bırakılsın."
ÖNCEKİ HABER

Tüm Yargı-Sen yöneticilerine gözaltı

SONRAKİ HABER

TÜSİAD'dan hükümete 'IMF' direktifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...