18 Ocak 2001 22:00

Türk-İş'e bağlı şubeler eylem istiyor

Türk-İş'e bağlı sendikaların İzmir şube başkanları Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısını gazetemize değerlendirdi.

Paylaş
Türk-İş'e bağlı şubeler eylem istiyor
Sinan Sarısaltık - Özer Akdemir
Türk-İş'e bağlı sendikaların İzmir şube başkanları Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısını gazetemize değerlendirdi. Harb-İş Ege Bölge Başkanı Ahmet Kalfa, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türk-İş yıllarca, Türk-İş Yönetim Kurulu düzeyinde veya basın açıklamalarıyla özelleştirmenin vatana ihanet anlamına geldiği açıklamaları yapmıştır. Yani özelleştirme artık işsizlik demek, özelleştirme artık yağma ve talan demek. Ve son yaşanan olaylar, bunun açık ifadeleri olmuştur. Özelleştirmenin durdurulması yönünde, Başbakan'la nezaketen görüşülebilir ama Türk-İş'in artık net, samimi ve işçi sınıfını da mücadelenin içerisine sokan, hatta Türkiye'de tüm kitle örgütleri başta olmak üzere, ülkenin geleceğine sahip çıkacak kurum ve kuruluşlarla ortak bir tavır koymaya ihtiyacı vardır" dedi.
Özelleştirmeye karşı mutlaka eylem takvimi çıkarılması gerektiğini belirten Kalfa, Tasarruf Teşvik Fonu'nda biriken paraların iadesi konusunda bugüne kadar başbakanlarla otuz kez görüşüldüğünü bunu otuz bir, otuz iki, otuz üçüncü kez söylemenin bir sonucu değiştirmeyeceğini belirtti.
Koop-İş Ege Bölge Başkanı Merih Varol da, "Özelleştirmeye herkes karşı ama sürüp gidiyor. Türk- İş'in yaptığı eylemlerin yeterli olmadığını her zaman söylüyorum. Ama kamu sözleşmelerinde Türk- İş'te bir hareketin başlayacağına inanıyorum" dedi.
Belediye-İş 6 No'lu Şube Başkanı Beyler Yurdakul, Belediye-İş Genel Merkezi'nin taleplerinin nemaların ödenmesi, hak grevlerinin verilmesi ve özelleştirmenin önünün kesilmesi olduğunu söyleyerek, "Biz Belediye-İş olarak yıllardır özelleştirme adı altında bir yılan olduğunu söyledik. Bizi soktu sıra size gelecek dedik. Sıra hepimize geldi" dedi.
Tek Gıda-İş Ege Bölge Başkanı Doğan Karayılan, Başkanlar Kurulu'nda alınan kararların yeterli olmadığını, taban çalışmalarının başlayacağını ifade etti.
Yol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Bülent Zenginobuz da, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun sonuç bildirgesinin yeterli ve net olmadığını belirtti. Başkanlar Kurulu'nda kabul edilmeyen İzmir'de bir miting yapılması önerisinin mantıklı olduğuna dikkat çeken Zenginobuz, "Sosyal güvenliğin tasfiyesine karşı miting İzmir'de yapılmış ve diğer bölgeleri de harekete geçirmişti. Toplusözleşmelerin kızgınlaştığı döneme doğru böyle bir miting yapılabilir" dedi.
ÖNCEKİ HABER

'En geniş güçbirliği hızla oluşturulmalı'

SONRAKİ HABER

10 bin soruşturmaya eylemle

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...