16 Ocak 2001 22:00

Kitle örgütleri taleplerini dile getirdi

Adana'da dün saat 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda kitle örgütleri, dernekler ve siyasi partiler tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında polisin emekçilere karşı baskılarını protesto etti.

Paylaş
Kitle örgütleri taleplerini dile getirdi
Adana'da dün saat 12.30'da Uğur Mumcu Meydanı'nda kitle örgütleri, dernekler ve siyasi partiler tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında cezaevlerinde uygulanan operasyonların sonuçları ve ülkemizde yaşanan son siyasal gelişmelerle ilgili bilgi verilerek talepler dile getirildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı açıklamayı EMEP, HADEP, ÖDP, SİP, DBP, İHD, ÇHD, TÜMTİS, TMMOB, KESK, PSAKD, HALKEVİ, TUYAB adına ÖDP Seyhan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kılınç yaptı.
Kılınç, sistemin medya aracılığıyla yaptığı yalan ve sanal haberlerin toplumu gerçeklerden kopardığını, cezaevlerinde sözde "Hayat Kurtarma Operasyonu" adı altında binlerce siyasi tutuklu ve hükümlüye insanlık dışı uygulamalar yapıldığını, katliamın üzerini örtmek isteyen güçlerin bu katliamın sorumluluğunu önce ailelere, doktorlara ve şimdi de avukatlara yıkmak istediğini, Şartlı Salıverme Yasası'yla yurtiçinden ve yurtdışından mafya ve soyguncuların, eli kanlı katillerin yararlandığını, böylelikle bu yasanında gerçek amacının anlaşıldığını belirtti. Beyaz Enerji Operasyonu'na da değinen Kılınç, "Beyaz Enerji Operasyonu adı altında gerçekte ihale yolsuzlukları, vurgunlar ve soygunların üstü örtülmeye çalışılıyor. Tüm gerçekler kamuoyu önünde tartışılmalıdır. Bunun içinde öncelikle Meclis'in dokunulmazlığı kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu. Kılınç, son dönemde staretejik alanlarda yaşanan özelleştirmelerle ülkenin tamamen bataklığa sürüklendiğini, emek karşıtı politikalarla işçi kıyımlarının yükseldiğini, IMF Programı'nın ülkeyi yıkıma uğrattığını belirterek "Bu saldırılar yerel düzeyde de cerayan etmektedir. Son olarak Seyhan Belediyesi'nde atılan işçilerin eylemi polis tarfından gözaltılarla engellenmeye çalışılıyor" dedi.
Kılınç, F tipi hücrelerin kapatılmasını, Adalet Bakanlığı'nın verdiği sözü tutarak cezaevleri konusunda uzman kurumlarla ilişkiye geçip yeniden bir yapılanmaya gidilmesini, özelleştirmeler ve işçi kıyımlarından vazgeçilmesini, banka hortumcularının, vurguncuların, soyguncuların, yolsuzlukların açığa çıkmasının önünde engel oluşturan Meclis dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Kılınç, toplumu duyarlı olmaya ve bu yöndeki isteklerini dile getirerek sesini duyurmaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

IMF'nin faturası ağır oldu

SONRAKİ HABER

EMEP'ten Birleşik Metal'e ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...