15 Ocak 2001 22:00

'TSK'nın hizmetindeyiz'

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin, Erol Özkasnak'ın açıklamaları üzerine geri adım atarak kendisinin ve şahsında burjuva medyanın her zaman TSK'nın hizmetinde olduğunu bir kez daha vurguladı.

Paylaş
'TSK'nın hizmetindeyiz'
Son günlerde asker-medya arasında süren ve 28 Şubat sürecinin de tekrar gündeme getirildiği tartışma, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin şahsında burjuva basınının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman hizmetinde olduğunu açıklamasıyla yeni bir aşama kaydetti. 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, "28 Şubat postmodern bir darbedir" dedi. Beyaz Enerji Operasyonu ile ilgili "Düğmeye kim bastı?" tartışmasında Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın Hürriyet gazetesine jandarma yetkilisinin ismini açıklaması için çağrı yapmasıyla başlayan tartışmada gelişmeler şöyle oldu.
Özkök, gazetecilik ilkelerini hatırladı
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök 13 Ocak Cumartesi günkü köşesinde Mesut Yılmaz'ın jandarma üst düzey yetkilisinin kimliğinin açıklanması için Hürriyet'e yaptığı çağrıyı hatırlatarak "Biz kaynağımızı açıklayamayız" demişti. 28 Şubat sürecinde de Hürriyet'e "Bu defa işi silahsız kuvvetler çözsün" diye açıklama yapan dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın kimliğini de açıklamadıklarını hatırlatıyordu. Özkök, konuyla ilgili olarak Özkasnak'ın Sedat Ergin'i arayıp askeri yetkilinin kimliğini, Ergin'in ise haber kaynağını açıklamadığını belirtiyordu. Ertuğrul Özkök, "Biz haber kaynağımızı açıklamayız" diyerek yazısını bitirmişti.
Özkasnak: Yardakçılar, şimdi aslan kesildi
Özkök'ün köşe yazısına Özkasnak, "O dönem bize yaranmaya çalışanların şimdi aslan kesilmeleri hiç inandırıcı değil" diyerek tepki gösterdi. Özkasnak, Sedat Ergin'i arayıp kaynak soruşturması yapmadığını ve Ergin'in de 'morlusu' diye yanıt verme cüreti gösteremeyeceğini belirtti. Özkasnak, "Bazı basın organları, artık 28 Şubat'ı ve rahmetli Oramiral Erkaya'nın ruhunu rahat bırakmalıdırlar. Koşullar değişti diye istismara cüret etmemelidirler" diye konuştu. Erol Özkasnak, "Oramiral Güven Erkaya'nın rahmetli olmasından ve koşulların değişmesinden yararlanarak bu tür haber yazmaya yönelenlerin, kendilerini 'kahraman ve etik sorumlusu' gibi yansıtmaları yadırgatıcıdır" diyerek Hürriyet gazetesi yetkililerine "Haddinizi bilin" uyarısı yaptı.
'Asker kaynaklı haber kırıntıları manşet'
Erol Özkasnak, 28 Şubat sürecini hatırlatarak, "O dönemde Genelkurmay karargâhıyla çalışabilmek için askeri kaynaklı haber kırıntılarını bile manşet yaparak komutanlara yaranmaya çalışan, karargâh bir şey söylemeden haber kaynaklarını ihbar eden kalemler, bugün benim kaynak soruşturması yaptığımı iddia eden kalemlerdir. Tehlike atlatıldıktan sonra o süreci ve komutanlarını küçük düşürmeye dönük haberler gazetecilik etiğiyle bağdaşamaz" dedi.
Ergin'den geri adım
Özkasnak'ın açıklamaları üzerine Sedat Ergin dünkü köşesinde "özür" mahiyetinde bir yazı yazdı. Ergin, Özkasnak'ın 'kaynak soruşturmadım iddiasına açıklık getirmek için olayın gerçekleşmesini en ince detaylarıyla anlattığı yazısında, Özkasnak'la dostluğunun 1980'li yıllara kadar uzandığını belirtmekten geri durmadı. Ergin, Özkasnak'ın kendisini "istenmeden bazı haber kaynaklarını açıklamakla ve kendisine yardakçılık yapmakla" suçlamasını da "kızgınlık içinde sarf edilmiş amacı aşan sözler" olarak değerlendirdi.
Sedat Ergin, kendisinin her dönem TSK'nın hizmetinde olan bir gazeteci olduğunu ve Özkasnak'ın deyimiyle "postmodern darbenin destekçisi olduğunu" da yazısını bitirdiği şu sözlerle ortaya koydu: "Bu satırların yazarı, o dönemde köşe yazılarında Refahyol hükümetine muhalefet etmiş, 28 Şubat sürecine destek vermiş biridir. O gün doğru yaptığına bugün de inanmaktadır."
ÖNCEKİ HABER

'1. Perde Operasyonu'

SONRAKİ HABER

Türk-İş'e 'birleştir' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...