15 Ocak 2001 22:00

KESK eylemlerini sürdürecek

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul'da eğitim ve büro emekçileri başta olmak üzere ülke genelinde kamu emekçilerine yönelik açılan soruşturmaları protesto etti.

Paylaş
KESK eylemlerini sürdürecek
KESK İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul'da eğitim ve büro emekçileri başta olmak üzere ülke genelinde kamu emekçilerine yönelik açılan soruşturmaları protesto etti. Dün saat 13.00'te Saraçhane Parkı'nda yapılan eylemde konuşan KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, IMF politikalarının ülkenin hayat damarlarını tıkadığını kaydetti. Kamu emekçilerinin, emeklilerin, esnafın çiftçilerin, gençlerin, işsizlerin IMF güdümlü hükümet politikaları altında ezildiğini belirten Erol, 2 milyon kamu emekçisinin aileleriyle birlikte yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını söyledi. Erol, halkın ve emekçilerin sorunlarını çözmesi gereken siyasi iktidarın, emekçilerin haklı istemlerini baskıyla susturmaya çalıştığına dikkat çekti.
Emek Platformu'nun kararıyla 1 Aralık'ta üretimden gelen güçlerini kullanan kamu emekçilerinin işbıraktığını söyleyen Erol, işbırakma eyleminden dolayı yurdun dört bir yanında kamu emekçileri hakkında idari ve adli soruşturmaların açıldığını belirterek, "Hak aramak suç ise 1 milyon emekçi hakkında soruşturma açın. Hak aramak suçsa ve bu suçu destekleyenler suçluysa, bazı siyasi partiler, dernekler, aydınlar, yazarlar ve gazeteciler, kısacası milyonlarca yurttaş hakkında soruşturma açın" dedi.
Bankaların batırılması, hayali ihracatlar ve bir dizi yöntemle devletin dolandırıldığını, şimdi de enerji sektöründe yaşanan yolsuzlukların bunlara eklendiğini belirten Erol, kamu kurum ve kuruluşlarındaki yolsuzlukların birkaç bürokratla sınırlandırılamayacağını kaydetti. Erol, soruşturmaların sürdüğü sürece eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek, soruşturmaların hak arama eylemlerini engelleyemeyeceğini söyledi. Ocak ayı sonunda genel kurul yapacaklarını söyleyen Erol, "Genel kurulda mücadelenin politik ve pratik ayaklarını tartışacağız. Kongre sonrasında daha güçlü, mücadaleci ve örgütü olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi. Sevil Erol'un konuşması sık sık alkışlar ve "Yaşasın 1 Aralık grevimiz", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yargılananan değil yargılayan olacağız", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", sloganlarıyla kesildi.
ÖNCEKİ HABER

Serbest bölgeler uyuşturucu hattı

SONRAKİ HABER

Tüzel DİSK'i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...