13 Ocak 2001 22:00

'Uygun adım' dönemi

Genelkurmay'ın sert çıkışının ardından "Yılmaz, TSK'yı değil Saddam'ı kastetti" diyerek 'savunma' geliştiren ANAP yöneticileri, yumuşak bir söylem kullanmayı sürdürüyor.

Paylaş
'Uygun adım' dönemi
ANAP'ta Genelkurmay'ın uyarısının ardından "askeri komuta" uygun açıklamalar ve değerlendirmeler yapılmaya devam ediliyor. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Yıldırım, "Genelkurmay'ın söylemleriyle, Sayın Mesut Yılmaz'ın söylemleri arasında çok büyük bir farklılık olduğunu zannetmiyorum" dedi.
Yıldırım, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Beyaz Enerji Operasyonu'na da değindi. Yıldırım, bir gazetecinin Genelkurmay'ın açıklamasına ilişkin sorusu üzerine, Genelkurmay'ın söylemleriyle Yılmaz'ın söylemleri arasında çok büyük bir farklılık olduğunu zannetmediğini iddia etti. "Bunların söylemleri arasında bir farklılık yok, paralellik var. Sivil otoritedeki, sivil yönetimdeki bir kişinin veya askeri sistemdeki, askeri sektördeki bir kişinin yanlışının tüm sektöre, kuruma ve topluma mal edilmemesinin özenle altını çizmek istiyorum. Bizim söylemlerimiz budur" diye konuşan Yıldırım, siyasilerin askerleri gündelik siyasete çekecek, onları bu işin içinde gösterecek uğraşlardan, tavırlardan özenle kaçınmaları gerektiğini söyledi.
Yıldırım, Beyaz Enerji Operasyonu'yla ilgili bir başka soru üzerine de hem, "Beyaz enerji vakasıyla bu uğraşın esenlikle sonuçlanması için herkese düşen görev, bu araştırmanın, bu soruşturmanın önünü açmaktır. Biz, bunu yapacağız" dedi, hem de ANAP'ın ve ANAP'lı Bakan Ersümer'in yolsuzlukla ilgisinin kurulmasından rahatsız olduklarını ortaya koydu. Yıldırım, operasyona da kendince bir sınır çizerek, "İyi niyetle uğraş verenlerin" dışlanmamasını istedi ve "Uğraşı bu noktaya, bu boyuta taşımamak gerekir" diye konuştu.
Taşar: Seçim önermek yanlış
Bu arada ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar da, bir ekonomik program uygulanırken ve yolsuzlukla mücadele edilirken erken seçim önermenin yanlış olacağını iddia etti. Taşar, partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin erken seçime yönelik sorusu üzerine, "Siyasi partiler her zaman seçim olacakmış gibi hazır olan teşekküllerdir. Gücünü halktan alan siyasi partiler, erken seçime her zaman hazırdırlar" yanıtını verdi. Taşar, buna karşın bu süreçte seçim önermenin doğru olmadığını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Ada kente postmodern restorasyon

SONRAKİ HABER

Hükümettekilerin çocukları yok mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa