13 Ocak 2001 22:00

Tüm Yargı-Sen baskınına tepki

Tüm Yargı-Sen Genel Başkanı Tekin Yıldız, Genel Merkez ve Ankara şube binalarının gerekçe gösterilmeksizin basılarak aranmasına tepki gösterdi.

Paylaş
Tüm Yargı-Sen baskınına tepki
Tüm Yargı-Sen Genel Başkanı Tekin Yıldız, Genel Merkez ve Ankara şube binalarının gerekçe gösterilmeksizin basılarak aranmasına tepki gösterdi.
Yıldız, dün düzenlediği basın toplantısında, sendikalarına yönelik baskıların artarak devam ettiğini belirterek, "Bir yıl önce çete mensupları ile her türlü rant ilişkisine girdiği ve onlara cezaevinde olamayacak imkânları sağladığını tespit ettiğimiz Ulucanlar Cezaevi Müdürü halen daha görevinin başındayken, böylesine çirkin ilişkileri açığa çıkaran ve kamuoyuna duyuran sendikamız baskılarla yıldırılmaya çalışılmaktadır" dedi.
İstanbul Şube Başkanı Ali Yazıcı'nın cezaevleri gerçekleriyle ilgili basında yer alan açıklaması nedeniyle açığa alındığını hatırlatan Yıldız, bir ay önce tazminatlarının artırılması için yaptıkları basın açıklaması ve 1 Aralık eylemine katılmalarından dolayı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Ankara ve Bursa Şube yöneticilerine açılan adli ve idari soruşturmaların açıldığını ve MYK Üyesi Dursun Öztürk'ün idari soruşturma sonucunda disiplin cezası aldığını belirtti.
'Bizlere suçlu yaftası yapıştırılıyor'
Yıldız, cezaevleri operasyonu sonrasında hükümetin ve Adalet Bakanlığı'nın kendileri gibi düşünmeyen kitle örgütlerine ve sendikalara yönelik baskıları artırdığının altını çizen Yıldız, "Bizlere suçlu yaftası asarak susturmaya, cezalandırmaya çalışmaktadırlar" dedi. Yıldız, bütün bu baskıların sadece kendi sendikalarına değil, tüm kitle örgütlerine yönelik olduğunu söyledi.
Doğrudan alanla ilgili bir sendika olduklarını vurgulayan Yıldız, düşünce ve önerilerinin demokratikleşme gereği olarak algılanmasını beklerken, tersine sendikalarının baskı ve cezalarla sindirilmeye çalışıldığını söyledi. Yıldız, sendikalarına yönelik baskıların ve hukuk dışı uygulamaların son bulmasını istedi. Basın açıklaması öncesinde ve sonrasında da polisin sendika binasına gelerek kendilerini rahatsız ettiklerini söyleyen Yıldız, polisin "basın metni almak" için geldiklerini söylediklerini, sendika masasından olmayan polislere metin vermediklerini söylemelerinden sonra da "Tekrar geleceğiz" diyerek çıktıklarını aktardı. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Ölüm oruçları 86. gününde,
    tutukluların sağlık durumu kritik
Ölüm orucu eylemleri 86. gününü doldururken, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukluların duramları gittikçe kötüleşiyor. Sincan F Tipi Cezaevi'nde önceki gün yakınlarıyla görüşen tutuklu aileleri, ölüm oruçlarının devam ettiğini ve çocuklarının durumlarının kötü olduğunu aktardılar.
Çankırı Cezaevi'nde ölüm orucuna başlayan Özgür Soner'in babası Abdullah Soner, görüşme sırasındaki izlenimlenini gazetemize aktardı. Soner, oğlunun dün ölüm orucunda 85. gününü doldurduğunu ve bir kulağının duyma özelliğini kaybetmeye başladığını aktardı.
Yeğeni Mahmut Soner'in de aynı cezaevinde bulunduğunu ve 6 Ocak'tan bu yana ölüm orucunda olduğunu aktaran Abdullah Soner, operasyon sonrası birçoğu yaralı olarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne getirilen tutuklu ve hükümlülerin her gün odalarından çıkartılarak bir alanda toplanmaya zorlandıklarını ve sayımların böyle yapıldığını aktardı. Abdullan Soner görüş sırasında kendisine, bu sayımlara getirilenlerin birçoğunun yaralı olduğunun ve bazen sürüklenerek aşağına indirildiklerinin aktarıldığını belirtti.
Abdullah Soner, tutukluların kantinden istediklerinin çoğunlukla geç getirildiğini, dışarıdan götürdükleri eşyaların ise eksik teslim edildiğini anlattı. Tutuklu ve hükümlülerin kendilerinden kalıcı eşyalar istemediklerini ve eylemlerini sonuna kadar götürmekte kararlı olduklarını aktaran Abdullah Soner, "Bir sürü namussuz Af Yasası'ndan yararlanmak için ülkeye gelirken, gencecik insanların hücrelere tıkılması kabul edilemez" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Yüz kızartan tablo

SONRAKİ HABER

Ada kente postmodern restorasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa