13 Ocak 2001 22:00

Yüz kızartan tablo

K. Irak'taki operasyonu ve F tipi cezaevlerini protesto yürüyüşü yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konan yaşları 9-18 arasında değişen 28 çocuğun dava dosyası Diyarbakır DGM'ye gönderildi.

Paylaş
Yüz kızartan tablo
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde "PKK lehine slogan attıkları" iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 28 çocuğun dosyası Diyarbakır DGM'ye gönderildi. Çocukların avukatları tutuklamaya itiraz için hazırlık içine girerken, İHD ise dayak ve gayri insani muamele ile ilgili olarak girişim başlattı.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde "PKK lehine slogan attıkları" gerekçesiyle aralarında isimleri belirlenen Y.K. (9), M.Y. (16), F.D. (14), O.D.(15), T.G.(13), S.K.(14), A.D.(13). B.D.(15). H.K.(13), B.E.(16), H.Y.(11), H.D (16), H.V.(17), N.V. (16), N.V.(17), S.V.(16), S.B., I.E ile gençler Mehmet Hatip Tan (18), Mikail Doğan (18) ve Feyzettin Vural (18)'ın da bulunduğu toplam 28 çocuğun Viranşehir Cezaevi'ndeki tutukluluk halleri devam ediyor.
İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvuran ailelerden vekâletname alan dernek avukatları ve Hukuk Komisyonu üyeleri Reyhan Yalçındağ ve Selahattin Demirtaş çocuklarla görüşmek üzere dün sabah saatlerinde Viranşehir'e gittiler.
Avukatlar burada çocuklarla, emniyet ve savcılık yetkilileri ile görüşmelerinin ardından Diyarbakır'a dönüp izlenimlerini rapor haline getirecekler. Avukatlar ayrıca dosyanın Diyarbakır DGM'ye ulaşmasının ardından tutuklamaya itirazda bulunacaklar.
Suç duyurusunda bulunulacak
İHD Hukuk Komisyonu'nun hazırlayacağı raporun ardından bu kez işkence ve dayak olayını araştırmak üzere İşkence İzleme Komisyonu harekete geçecek. Komisyon, hazırlayacağı ikinci bir raporun ardından işkence yaptıkları belirtilen görevliler hakkında ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacaklar. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Osman Baydemir; çocukların tutuklanmalarını bir kez daha protesto ettiklerini bildirdi. Öte yandan çocukların dava dosyası dün Diyarbakır DGM Başsavcılığı'na gönderildi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Demirel Mahallesi'nde, K. Irak'taki operasyonu ve F tipi cezaevlerini protesto eden sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçtikleri iddiasıyla aralarında 7 yaşındaki çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış, bunlardan 28'i tutuklanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Bu sefer satamayacaklar

SONRAKİ HABER

Tüm Yargı-Sen baskınına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...