23 Ağustos 2011 10:49

Davutoğlu, muhalefetin lideriyle görüştü

Libyalı muhaliflerin başkent Trablus’a girmesinden sonra Bingazi’yi ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olan Ahmet Davutoğlu, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu, geçen ay da Bingazi’yi ziyaret ettiğini hatırlattı ve,

Davutoğlu, muhalefetin lideriyle görüştü
Paylaş

Son askeri başarılardan sonra artık Libya devriminin, halkın talepleri doğrultusunda hedefe ulaşacağına herkesin mutlak olarak inandığını vurgulayan Davutoğlu, “Libya bugün tarihi bir süreçten geçiyor. 74 milyonluk Türk halkı Libyalı kardeşleriyle beraberdir. İnşallah önümüzdeki Ramazan ayı, son yılların en güzel bayramı olarak birlik ve beraberlik içinde kutlanır” şeklinde konuştu.

ÜÇ ÖNEMLİ HEDEF

Libya halkının ve Libya’nın dostlarının kat edeceği önemli yollar olduğunu söyleyen Davutoğlu, öncelikle demokratik, özgür bir Libya’nın inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Libya devletinin birlik ve beraberliğinin korunması ve uluslararası toplumda hak ettiği yeri alması, Libya’nın özgür bayrağının bütün uluslararası kuruluşlarda dalgalanması gerektiğini, ayrıca Libya’nı bir bütün olarak yeniden inşa edilmesinin elzem olduğunu söyledi. Çok zengin doğal kaynakları olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Bu üç hedef gerçekleştiğinde Libya dünyanın yükselen yıldızı olacak, en önemli ülkeleri arasına girecek.” dedi.

Türkiye’nin, Libya’yla ilgili Uluslararası Temas Grubu’nun eşbaşkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Davutoğlu, grubun İstanbul’da yaptığı son toplantıda alınan kararın bugünkü sürecin önünü açtığını ifade etti.

ABDÜLCELİL’DEN TEŞEKKÜR

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ise, Türkiye’nin bu ziyaretle “devrime” vermiş olduğu desteği perçinlediğini vurguladı.

Görüşmede siyasi, askeri, ekonomik düzeylerdeki destek meselelerinin ele alındığını kaydeden Mustafa Abdülcelil, Türkiye’nin kendilerine verdiği desteğe değindi. Yapılan nakdi yardımın Ramazan ayında maaşların ödenebilmesine imkan sağladığını, halkın gıda teminini kolaylaştırdığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da BM protestosu

SONRAKİ HABER

İşçilere uygulanan polis terörüne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...