10 Ocak 2001 22:00

Yeni Dünya Düzeni akıl sağlığına zarar

Dünya Sağlık Örgütü, önümüzdeki yıllarda akıl hastalıklarında ciddi artış öngörüyor. Yoksulluk ve şiddette bağlı olarak gelişen akıl hastalıkları, dünyadaki hastalıklar arasında yüzde 11'lik bir oran oluşturuyor ve bu oranın yüzde 14'e çıkacağı belirtiliyor.

Paylaş
Yeni Dünya Düzeni akıl sağlığına zarar
Yeni Dünya Düzeni ile birlikte daha da artan yoksulluk, savaş ve şiddet olayları insanlığın akli sağlığını tehdit ediyor. Halen 400 milyon kişide görülen akli bozuklukluklar, gelecek yıllarda daha çok sayıda insanı etkileyecek.
Birleşmiş Milletler (BM)'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO), depresyondan epilepsi ve Alzheimer'a kadar çeşitli akli ve nörolojik bozuklukların tüm dünyada toplam 400 milyon kişide görüldüğünü belirterek, gelecek 20 yılda bu rakamın önemli bir artış göstereceğini duyurdu.
Merkezi Cenevre'de bulunan BM kuruluşu, 2020 yılında depresyonun, kalp krizinden sonra ölümlerin ikinci büyük nedeni olacağı tahmininde bulundu.
WHO yetkilileri, depresyon ve akıl hastalıklarındaki artışı yoksulluk, şiddet ve stersli yaşam tarzına bağlarken, Alzheimer'daki artışı daha çok ortalama ömür süresindeki artışa bağlı olarak düşünüyorlar.
10 milyon intihar
Akli ve nörolojik bozuklukların "küresel hastalıklar" arasında yüzde 11'lik bir oranı bulunduğunu bildiren yetkililer, bu oranın 2020'de yüzde 14 olacağı tahminini yaptı.
Depresyon hastalarının yüzde 70'inin doğru tedaviyle sağlığına kavuşabileceğini ve bunun da depresyondaki kişiler arasında intihar oranını düşüreceğini söyleyen WHO yetkilileri, dünyada her yıl 10 milyon kişinin intihar girişiminde bulunduğunu, bunların 1 milyonunun amacına ulaştığını ifade ediyorlar.
ÖNCEKİ HABER

PETKİM'de kıyım başladı

SONRAKİ HABER

'BSE bakanları' yenilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa