23 Ağustos 2011 10:41

Karaçi'de genel grev

PAKİSTAN’ın en büyük kenti Karaçi’de geçen hafta onlarca kişinin hayatını kaybettiği etnik ve siyasi çatışmaların ardından genel grev yapılıyor.Kentin en güçlü siyasi partisi Müttehide Kavmi Hareketi’nin çağrısıyla yapılan grev sebebiyle iş yerleri, okullar ve kamu binaları bugün aç

Karaçi'de genel grev
Paylaş

PAKİSTAN’ın en büyük kenti Karaçi’de geçen hafta onlarca kişinin hayatını kaybettiği etnik ve siyasi çatışmaların ardından genel grev yapılıyor.

Kentin en güçlü siyasi partisi Müttehide Kavmi Hareketi’nin çağrısıyla yapılan grev sebebiyle iş yerleri, okullar ve kamu binaları bugün açılmazken, toplu taşıma araçları ve taksilerin de çalışmadığı belirtildi. Bu arada polisin kentte önceki gece 10 kişinin cesedini daha bulduğu kaydedildi.

Son bir haftada etnik, siyasi ve mezhepsel çatışmalar yüzünden ölenlerin sayısı 96’ya çıktı. Kentte çatışmalar Müttehide Kavmi Hareketi’nin Pakistan Halk Partisi liderliğindeki federal koalisyondan haziran ayının sonlarında ayrılarak muhalefete katılmasından sonra yeniden başlamıştı. Geçen ay 300’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şevki Yılmaz’ın vakfına bağış topladılar

SONRAKİ HABER

Afganistan’da BM protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...