06 Ocak 2001 22:00

FP yönetimi çaresiz

FP Genel Merkezi, "Yenilikçiler"in ayrı parti gibi hareket etmesine karşın, "ihraç" kararı veremiyor. Kutan, partide önemli olan şeyin disiplin olduğunu vurgulamasına karşın, "Bu illa ihraç anlamına gelmez" dedi.

Paylaş
FP yönetimi çaresiz
FP'deki ayrılık rüzgârı hız kesmezken, "Yenilikçiler"in ayrı bir parti gibi hareket etmeleri karşısında, Genel Merkez, "mağduriyet" durumunun oluşmaması için ihraç silahını kullanmıyor. Kutan, FP'de yenilikçi kanadın son dönemdeki çıkışları karşısında "Bir partide önemli olan şey disiplindir, bu illa ihraç anlamına gelmez" değerlendirmesini yaptı.
FP il başkanları, Ankara 'da bir araya geldi. Yaptığı açılış konuşmasında, yolsuzlukların, banka soygunlarının, yeni vergilerin, trafik terörünün ve buna benzer pek çok sorunun halkı ezdiğini dile getiren Kutan, bu sorunlara karşılık hükümetin "Pişkinlik içinde her şey yolunda" diyebildiğini kaydetti. Kutan, il başkanlarına, davalarını ev ev, ilçe ilçe, kasaba kasaba, il il anlatmalarını istedi.
FP Genel Başkanı Kutan, daha sonra gazetecilerin "Yenilikçi kanadın çıkışlarıyla ilgili" sorularını yanıtladı. Bir partide önemli olan şeyin disiplin olduğunu ifade eden Kutan, "Ancak, bu illa ihraç anlamına gelmez" dedi. Kutan, bir başka soru üzerine, ihraç mekanizmasını işletmeye dönük herhangi bir girişimin olmadığını bildirdi. Gazetecilerin bu istikametteki ısrarlı soruları üzerine bu meseleleri basının önünde konuşmadığını yineleyen Kutan, "Partimizin kurumları var, organları var. Biz konuşmayız. Konuşanları da tasvip etmeyiz" diye konuştu.
Toplantıya yenilikçi milletvekillerinden, Kemal Albayrak, Nurettin Aktaş ve Mehmet Çiçek de katıldılar.
'Taban affetmez'
İl başkanları toplantısına verilen arada, bazı FP yöneticileri "Yenilikçiler"in çalışmalarını değerlendirdi. FP Grup Başkan Vekili Avni Doğan, "yenilikçi" milletvekillerinin durumunun gelecek hafta yapılması beklenen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında ele alınacağını bildirerek, "Tüzük dışına çıkmışlarsa, gereği yapılacaktır. Bu taban Patalya Otel'de yeni parti kurma çabalarını affetmez" diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Bahri Zengin de, Abdullah Gül'ün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaretini eleştirdi. Bir liderin, ancak başka bir siyasi parti lideri ile muhatap olabileceğini ifade eden Zengin, "Baykal'ın, hizipçilik tecrübesini bazı arkadaşlarına aktardığını" ifade etti.
GİK üyesi Oğuzhan Asiltürk ise, partiden ihraçların ancak disiplin kuruluna sevkle gerçekleşebileceğini belirterek, şu an için bu durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Bazı kesimlerin Gül ve arkadaşlarının davranışlarını görünce, "kendilerini partiden attırmak istiyorlar" görüşünü dile getirdiklerini belirten Asiltürk, "Ben bu görüşe ne iştirak ettim ne de reddettim" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Apartheid fotoğrafçılarından

SONRAKİ HABER

Çocuk işçiliğine sahte çözüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...